aluminieva-dogramaСелекцията на точната дограма е важна за мнозина български граждани към днешна дата. Един от основните въпроси е „Алуминиева или ПВЦ дограма да изберем?“ като ние ще ви съдействаме да направите нужната преценка. В тази публикация ще изложим плюсовете и минусите на двата вида дограми, така че да може да посочите правилната алтернатива.

Какво можем да кажем за алуминиева дограма
Алуминиевата дограма е устойчива на температурните разлики, а също така е добро решение срещу природни бедствия от сорта на земетресения, градушки, силен сняг и ураганни ветрове. Профилите се предлагат в различна разцветка, за да получите завършена визия за дома или офиса ви. Малък проблем може да се появи при дограмите с непрекъснат термомост, където е възможна появата на кондензация.

При положение, че се доверите на алуминиева дограма от т.нар. топъл профил вие получавате ПВЦ принадлежност, която спира влагата и предотвратява конденза. Този вид дограми са малко по-скъпи, но пък за сметка на това говорят за пълно качество на крайния продукт.

Дизайнът на алуминиевата дограма е уникален и признат от хиляди клиенти у нас. Интересът към нея не е никак случаен, защото е пожароустойчива и много здрава, което я прави незаменим помощник при различни климатични промени за всеки сезон.

Защо да поръчате ПВЦ дограма за дома си
ПВЦ дограмата има силна устойчивост срещу кондензация и добър външен вид. Материалът обещава стойностна топлоизолация и съответно намалява разходите на домакинствата относно изхарчената електроенергия. Лесната поддръжка и почистване са още една причина да поръчате профили от поливинилхлорид, които ще бъдат ваш верен спътник при изолирането на различните помещения.
За никого не е тайна, че ПВЦ дограмата е по-евтина от алуминиевите профили и вероятно от това идва по-големия интерес от страна на потребителската маса. Всеки сам решава за себе си какво да използва и взима предвид актуалните оферти на пазара.
В обобщение
Няма значение дали ще се спрете на алуминиева или ПВЦ дограма, защото и при двата случая вие получавате един качествен материал, който да ви осигури топло и шумоизолация на дома ви. В тази статия хвърлихме светлина върху някои особености на двата продукт, тъй че да направите правилния избор.

dilyanrankРемонт на домаалуминиева дограма,дограма,ПВЦ дограма
Селекцията на точната дограма е важна за мнозина български граждани към днешна дата. Един от основните въпроси е „Алуминиева или ПВЦ дограма да изберем?“ като ние ще ви съдействаме да направите нужната преценка. В тази публикация ще изложим плюсовете и минусите на двата вида дограми, така че да може...