Двата основни вида тухли, които се прилагат към днешна дата са силикатните и керамичните. Интересен е фактът, че може да намерите керамични тухли от преди много години, които са в идеално състояние. Това е възможно, защото този тип тухли издържа на всякакви температури.

Ако изградите стени от тухли, ще осигурите добри температури в дома си за цялата година. Тухлата е предпочитаният материал за стените, защото ви гарантира добра звуко и топлоизолация. Керамичните тухли намират най-голямо приложение в зидарията заради техните особености – водонепропускливост и пожароустойчивост.

bricksТухлите имат важната задача да бъдат натурален регулатор на влажността в дадената сграда – те се грижат за абсорбирането на влага от въздуха, когато последната е по-голяма и имат функцията да я отделят, когато тя е по-малка. Тухлите не корозират, за разлика от металите, тя съхранява автентичната си визия в продължение на много години и не се разлага като някои пластмаси. По-добра е и от дървесината, тъй като е устойчива на пожари и при нея няма гниене.

Обикновено ние използваме тухли единици и тухли четворки. Размерът на тухлите единички е 25 – 12 – 6 сантиметра, като те позволяват да се създават стени с различна дебелина. Другият често срещан вид са тухли четворки с размери 250 – 250 – 120 милиметра, те пестят от времето на строителите при зидане и притежават отлични топлоизолационни характеристики.

От скоро на пазара могат да се намерят и тухлите Porotherm. Те представляват блокове с порьозна структура и редица кухини. По-лекият вид тухли е подходящ за строене на сгради за по-кратък срок. Прилагат се основно за външните и вътрешни стени на апартаменти и други видове постройки. Тухлите Поротерм ни дават отлична звукоизолация на стаите, така че да спите спокойно, без да сте подвластни на външния шум.

От съществена важност за избор на материали при изграждане на стени за дома ни, е да съпоставите положителните и отрицателните страни на всеки от тях. Преценете плюсовете и минусите на различните модели тухли, плоскости, газобетон и прочие, за да вземете най-правилното решение.

dilyanrankСтроителствокерамични тухли,силикатни тухли,тухли четворки
Двата основни вида тухли, които се прилагат към днешна дата са силикатните и керамичните. Интересен е фактът, че може да намерите керамични тухли от преди много години, които са в идеално състояние. Това е възможно, защото този тип тухли издържа на всякакви температури. Ако изградите стени от тухли, ще осигурите...