dekoraciaДа се почувстваш у дома в жилище под наем е почти невъзможно, и не само поради осъзнаването на факта, че рано или късно ще трябва да го напуснеш, но и понеже се налага да приемеш интериор, създаден от друг, който в повечето случаи е твърде далеч от естетиката. Да персонализираш наето жилище е сложно, тъй като малко наемодатели позволяват подобни волности, а и малко наематели биха направили подобна неразумна финансова инвестиция. Все пак, не е невъзможно да превърнеш чуждия апартамент в свой дом и да създадеш уют, топлина и естетика.

Тук ще посочим 5 чудесни идеи, с които дори най-невзрачната квартира ще придобие приятен облик и ще създаде усещане за истински дом.

  1. Използвайте свалящи се тапети

Стените са първото, което наемателите биха променили в едно наето жилище. Практиката у нас е такава, че повечето наемодатели решават да си спестят средствата и главоболията, съпътстващи един по-крупен ремонт. За да не се налага да гледате стени в отровни цветове, олющени мазилки или грозни тапети, винаги можете да използвате свалящи се тапети, които да вземете със себе си при напускане на апартамента. На пазара ще откриете чудесни винилови тапети и стенни стикери в широк диапазон от цветове и принтове, които се поставят и свалят изключително лесно.

  1. Декорирайте прозорците по свой вкус

Много наематели разглеждат прозорците единствено от практичната, а не от естетическата им страна, но те оказват огромно влияние върху облика на едно жилище. Да, важно е прозорецът да уплътнява добре помещението, но не по-малко важно е как изглежда. Винаги можете да поставите красиви завеси на мястото на избраните от хазяина, като дори си позволите лека заигравка с драпериите. Щорите са друго решение, което ще ви позволи да намалите светлината и да обезпечите личното си пространство. И в двата случая, ще можете да вземете със себе си това, което сте поставили на прозореца, освобождавайки жилището.

  1. Прикрийте грозните подови настилки

Подът е друг неугледен компонент от обзавеждането на повечето отдавани под наем жилища. Морално и физиологично остарял паркет, захабено дюшеме или дори по-лошо – грозна подова замазка, създаваща впечатление за затворническа килия. Винаги можете да прикриете грозните места с красиви подови постелки, които не само ще променят драстично облика на всяка стая, но и ще намалят неприятната акустика, присъща на стаите, в които липсват пътеки и килими.

  1. Добавете допълнителни рафтове

Под рафтове нямаме предвид постоянните дървени лавици, които се прихващат към стената, а подвижни етажерки, тип стелажи, които не се нуждаят от монтаж и можете да вземете със себе си, когато настъпи моментът да напуснете временния си дом. Ще се изненадате колко красиви решения се предлагат на родния пазар – от ратанови рафтове и етажерки до такива от ковано желязо. Имитиращите ратан и дърво решения също са опция при ограничен бюджет.

  1. Променете осветлението

Малко хора осъзнават в каква степен осветителните тела допринасят за облика на едно жилище, но това е безспорен факт за всички интериорни декоратори. Винаги можете да замените полилеите в жилището с такива по свой вкус, или да добавите лампиони и настолни лампи. Начинът, по който пада светлината, може да направи дори добре обзаведената стая отблъскваща, студена и неуютна. Осветителните тела се поставят и свалят лесно, а освен това има чудесни нискобюджетни решения.

http://stroej.com/wp-content/uploads/2017/09/dekoracia-1024x640.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2017/09/dekoracia-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Да се почувстваш у дома в жилище под наем е почти невъзможно, и не само поради осъзнаването на факта, че рано или късно ще трябва да го напуснеш, но и понеже се налага да приемеш интериор, създаден от друг, който в повечето случаи е твърде далеч от естетиката. Да...