мебели по индивидуален проектИма много причини да потърсим добра компания, изработваща мебели по индивидуален проект. Тук няма да говорим просто за мебелни продукти, направени по поръчка, съобразно размерите, поискани от клиента. Говорим за изцяло нов дизайн, проектиран специално за даден поръчител. Все повече новодомци се обръщат към мебелни фирми за изработка на поръчкова кухня. Щом ще бъде проектирана конкретно за вас, ето какви варианти на дизайна бихте могли да изберете.

Класически или модерен дизайн?

Вероятно сте наясно с възможните дизайни при кухните – те биват прави (линейни), ъглови, П-образни, с кухненски остров, с бар плот и т.н. Мебелите, подредени в права линия са едно от най-простите и удобни разположения на обзавеждането. Дизайнът им би могъл да бъде както класически, така и модерен, в зависимост от това какво ви харесва повече и как е обзаведен като цяло вашия дом.

Оптималната дължина на едноредовата кухня е 3 метра, но в по-малките апартаменти често можем да видим и реализации от 2 метра. Те могат да бъдат максимално удобни и доста уютни, стига да са издържани в хармонични цветови комбинации. С правилно изготвен индивидуален проект, системата от кухненски мебели ще радва еднакво както с приятната си визия, така и с максималната си функционалност.

Класическите дизайни наблягат на дървесните декори при покритията, докато модерните схеми включват по-разчупени конструкции, нестандартни форми, различни височини и дръзки металически нюанси. Кухненският остров е едно модерно и изключително практично решение, подходящо и за двата дизайна. Ако помещението го позволява, обезателно поръчайте да ви изработят такъв мебелен детайл.

Характеристики на линейното оформление

В линейното оформление на кухненското помещение класическият стил кухни се вписват чудесно. В тази схема е най-лесно да се определи правилното място на битовата техника и на самите мебели по индивидуален проект. Това оформление позволява ефективно разграничаване на отделните зони на кухнята и създаване на еднакво красива и практична среда.

При изготвяне на проекта, дизайнът на мебелите се прави в съответствие с размерите на помещението и ръста на собственика, който обикновено е домакинята. По правило при линейното оформление хладилникът се поставя от едната страна на модулната система, а мивката от другата. По средата се монтира готварската печка и така се получават две достатъчно просторни работни зони в ляво и в дясно от нея.

Ролята на проектант-дизайнера в разработката на концепцията

Класически или модерни, кухненските дизайни трудно могат да се реализират по уникален начин без участието на опитен проектант – дизайнер, който да изготви проекта за изработка на мебелите. От неговите експертни умения зависи дали обзавеждането ще предлага удобство на домакинята и дали ще бъде оптимално оползотворено конкретното жилищно пространство.

Кухните в съвременните апартаменти са почти винаги с малка квадратура, което изправя проектанта пред сериозни предизвикателства. Желанието на собствениците е да имат функционална кухня, разполагаща с максимален брой шкафове, работен плот и евентуално място за вграждане на битовата техника.

В същото време е важно помещението да не става твърде тясно и претрупано с мебели. Друга важна задача за проектанта е да подбере идеалната комбинация от материали, цветове и текстури, не и без дейното участие на клиента, обаче. Въз основа на желанията и финансовите възможности на поръчителя, дизайнерът ще изготви перфектният индивидуален проект, по който ще се направят кухненските мебели.

http://stroej.com/wp-content/uploads/2021/03/mebeli-individualen-proekt.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2021/03/mebeli-individualen-proekt-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Има много причини да потърсим добра компания, изработваща мебели по индивидуален проект. Тук няма да говорим просто за мебелни продукти, направени по поръчка, съобразно размерите, поискани от клиента. Говорим за изцяло нов дизайн, проектиран специално за даден поръчител. Все повече новодомци се обръщат към мебелни фирми за изработка на...