Може ли да готвим удобно в малки кухни

Всички малки кухни може да са кокетни, уютни и удобни за готвене, стига да са обзаведени практично и с вкус. Изглежда като истинско предизвикателство да поместите всичко необходимо в ограниченото пространство, с което разполагате за кухня във вашия дом. Подходете креативно, отговорете си на въпроса какво наистина ще ви е нужно от обзавеждането за малки кухни, което се предлага на пазара и адаптирайте всичко, така че да ви е удобно да го използвате. Ето някои малки трикове, с които без затруднения ще изградите комфортен и стилен интериор на вашата кухня.

Достатъчно светлина и натурални цветове в обзавеждането ще направят всички малки кухни по-просторни

Добре е още при проектирането да е помислено за голям прозорец на помещението, през който ще влиза достатъчно естествена светлина. Практично за интериора на малки кухни е да заложите на повече огледални и метални повърхности, които да разсейват допълнително светлината. Поставете и допълнителни осветителни тела навсякъде, където е необходимо, за да улесните максимално процеса на приготвяне на храна в малки кухни. За да е вашата кухня приветлива и уютна, въпреки малкия си размер, изберете светли и натурални цветове за интериора. Ако държите все пак да използвате и по-наситени и ярки нюанси, нека те са да акцент и то в долната част на помещението.

Подберете уреди, които ще използвате редовно и ги разположете удобно

При обзавеждането на малки кухни изглежда по-лесна задача всичко необходимо да е на една ръка разстояние. Ако помещението разполага с достатъчно ширина може да разположите трите най-често използвани уреди за готвене – мивка, печка и хладилник, под формата на триъгълник. За малки кухни, които са по-скоро дълги и тесни, за предпочитане е важните уреди да са на едната стена, близо един до друг, за да се достигат безпрепятствено.

Когато подбирате оборудване за малки кухни, спрете се на по-малки електроуреди. Практични са също уредите с комбинирани функции. Инвестирайте в оборудване, което наистина ви е необходимо и ще го използвате редовно. Не купувайте излишни уреди, за да не харчите допълнителни средства, а и да не отнемате от ценното пространство в малки кухни.

Грижете се вашата кухня да е винаги изрядна

Подберете мебели и плотове, изработени от материали, които ще ви е лесно да поддържате чисти и в изправност. Избягвайте повърхности, които се надраскват лесно или задържат петна.

Осигурете достатъчно шкафове и етажерки по стените, по които да съхранявате посуда и малки електроуреди. Това ще ви помогне да поддържате вашата кухня винаги спретната и подредена.

В заключение ще подчертаем отново, че в малки кухни може да се готви удобно и с желание, когато са обзаведени практично и с вкус. Не унивайте, ако помещението, предвидено за кухня в жилището ви, изглежда прекалено малко. Дайте полет на фантазията си, впрегнете цялата си находчивост и креативно мислене и със сигурност ще постигнете интериор, който ви допада.

http://stroej.com/wp-content/uploads/2024/02/stroej.com-Mozhe-li-da-gotvim-udobno-v-malki-kuhni-1024x683.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2024/02/stroej.com-Mozhe-li-da-gotvim-udobno-v-malki-kuhni-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Всички малки кухни може да са кокетни, уютни и удобни за готвене, стига да са обзаведени практично и с вкус. Изглежда като истинско предизвикателство да поместите всичко необходимо в ограниченото пространство, с което разполагате за кухня във вашия дом. Подходете креативно, отговорете си на въпроса какво наистина ще ви...