ал дограмаСигурно при споменаването на недостатъци, които придружават избора на дограма се замисляте кой от видовете би бил максимално ефективен към нуждите на вашето жилище. Но действително за да се избегнат неприятните последици сте склонни да инвестирате повече само и само да се насладите на спокойствие, повишаване на топлоизолационните звукоизолиращите характеристики на новата си дограма. Такъв пример са алуминиевите профили, които определено се ползват с доста висока ефективност, но пък не са лишени и от недостатъци, които се отразяват върху вашето приятно и комфортно пребиваване в помещението.

Първият сериозен недостатък и проблем който може да бъде предизвикан от наличието на ал дограма е конденза. При алуминия действително има високо ниво на кондензиране и се забелязва, че прозорците независимо от това дали има големи или не толкова сериозни температурни разлики между климата навън и този в помещенията , по прозорците буквално тече вода. Ако не предприемете мерки и не използвате влагоабсорбатори със сигурност след известно време стените около дограмата ще се покрият с мухъл и плесен. Това е огромен проблем с ал дограмата и поради това много клиенти предпочитат варианта PVC.

Следващ също не за пренебрегване проблем е високата цена. Заради това, че се радва на изключителна издръжливост и антикорозивни процеси алуминия е сравнително скъпа суровина, която се използва за направата на врати, дограма и всякакви други видове профили. Но за жалост не всяко домакинство би могло да си позволи такава екстра и поради това някак не се оказва най-удачния бюджетен вариант избора на алуминиева дограма.

Не на последно място ще акцентираме върху още един съществен недостатък на ал дограмата. Тук топлопровидомостта се счита за проблем, тъй като е предпоставка за загуба на топлина особено през зимните месеци. В по-осъвременените варианти на производство но алуминиеви профили се поставя канал от пластмаса, който стопира до някъде топлоотдаването. Но въпреки това все още се оказва доста неблагоприятно да се използват ал профили за спални, детски стаи и всякакви други домашни помещения.

http://stroej.com/wp-content/uploads/2019/07/aluminieva-dograma-nedostataci-1024x684.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2019/07/aluminieva-dograma-nedostataci-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Сигурно при споменаването на недостатъци, които придружават избора на дограма се замисляте кой от видовете би бил максимално ефективен към нуждите на вашето жилище. Но действително за да се избегнат неприятните последици сте склонни да инвестирате повече само и само да се насладите на спокойствие, повишаване на топлоизолационните звукоизолиращите...