Спалното бельо

Един от основните аспекти на доброто здраве, който не бива да се пренебрегва, е добрият сън. Малко хора осъзнават, че за качеството на съня в голяма степен е отговорно качеството на спалното бельо. Качествените чаршафи, които ще докосват тялото ви през нощта, са нещото, което ще ви гарантира комфорт и пълноценна почивка.

Как се промени спалното бельо в последните години?

Спалните покрития и завивките претърпяха огромна трансформация в последните 20 години. Производителите се стремят да задоволят не само практичните, но и естетическите изисквания на купувачите. Елегантност, лукс и красота, това са характеристиките, които най-често се търсят от купувачите. Красивите принтове, включително 3D изображения, радват очите и създават приятно настроение.

Кройките и размерите на съвременното спално бельо са изцяло съобразени с особеностите на модерните легла и матраци. Днес можете да намерите спални комплекти в множество размери, съответстващи на стандартните размери, утвърдени в мебелното производство. Можете да закупите долен чаршаф за супер голямо легло, както и модел с ластик за много високи матраци.

Забравете за класическия комплект, включващ долен чаршаф, плик за завивка и само 2 калъфки за възглавници. Американското легло с множество малки и големи възглавници превзе стария континент и днес евро-комплектите често включват 4, 6 и дори повече калъфки с различна големина. Можете да се уверите лично, като разгледате продуктовия асортимент на онлайн магазин Pilo.

Какво да търсите, когато избирате качествен спален комплект?

Качественото спално бельо се познава преди всичко по вида на материята. На пазара се предлагат изделия от различни видове материали, които можем да разделим на две основни групи – естествени и синтетични. Синтетиката изглежда ефектно, наподобява коприна, но има редица недостатъци. Преди всичко се наелектризира при допир до тялото и губи здравина само след няколко изпирания.

Сред естествените материали, най-разпространени са памукът, ленът и коприната. Препоръчваме да заложите на комплект от 100% памук, по възможност от еднослойно влакно с голям брой на нишките. Тези чаршафи са меки на допир, но плътни и здрави. Коприната и ленът имат също своите предимства, но цената им е твърде висока, както и изискванията им относно пране и сушене.

Десенът на бельото за легло не е без значение. Цветът, както и принтът оказват визуално въздействие, което пък от своя страна въздейства на психиката и настроението. Без значение дали завивките ще бъдат поставени на детско легло или на леглото на възрастен, те трябва да създават усещане за спокойствие и уют.

Качественият спален текстил е с гарантирана трайност на цветовете. Използваните багрила са напълно безопасни, особено за децата. Боите не бива да напускат материята по никакъв начин – нито при пране, нито при допир до кожата. Ако се събуждате с боядисани кожа и спално облекло, непременно изхвърлете тези чаршафи.

Цената е фактор, с който винаги сме принудени да се съобразяваме. Ето защо е важно да намерите качествено спално бельо на изгодна цена, но не и да търсите ниска цена за продукт със съмнително качество. Спалните комплекти, които ще намерите в онлайн магазин Pilo.bg имат най-доброто съотношение цена – качество. Изработени са от 100% памук и се предлагат в невероятно разнообразие от стилове, размери и разцветки. Голяма част от артикулите се предлагат с намаление.

http://stroej.com/wp-content/uploads/2022/09/spalno-belio-1024x1024.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2022/09/spalno-belio-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Един от основните аспекти на доброто здраве, който не бива да се пренебрегва, е добрият сън. Малко хора осъзнават, че за качеството на съня в голяма степен е отговорно качеството на спалното бельо. Качествените чаршафи, които ще докосват тялото ви през нощта, са нещото, което ще ви гарантира комфорт...