С течение на времето се задълбочи проблема с нарушителите, които навлизат в частни имоти и бизнес сгради и нанасят много щети на собствениците им. Една от възможностите да предпазите бизнеса и семействата си е да монтирате система от камери за видеонаблюдение. По този начин ще сведете до минимум посегателствата върху собствеността си и битовата престъпност.

Друга подходяща причина, да монтирате подобна система, е възможността, която тя ви предоставя да следите в реално време персонала си. В моментите, в които се налага да отсъствате от бизнеса си, а същевременно желаете да наблюдавате работния процес можете да разчитате на камерите за видеонаблюдение.

Има и не малко случай, при които системата се използва за маркетингови проучвания и реклама, а по-рядко може да се приложи и за наблюдение на възрастни хора или деца.

Системите за видеонаблюдение се използват за охраняване на частни домове, офиси, магазини, заведения, цехове, гаражи и много други обекти. Те могат да бъдат вътрешни и външни, а в случай че имате технически познания, то вие самите можете да си монтирате една такава подходяща за нуждите ви система.

На пазара се намира голямо разнообразие от камери, кабели и записващи устройства, които да свържете и да функционират успешно. За хората с по-малки познания в областта се продават и готови системи с всичко необходимо. Това значително ще ви улесни, а и в не редки случаи цената им е по-ниска, което ги прави още по-предпочитани.

Какво трябва да има една система за видео наблюдение?

  • Охранителни камери – те се делят най-общо на две групи – камери за външно и вътрешно наблюдение;
  • Записващо устройство – тук имате избор между DVR устройство или DVR платка;
  • Захранване на охранителните камери;
  • Кабели, конектори, видео балуни и др.

Ако не можете да прецените каква точно камера ви е необходима или не се справяте с монтажа на системата, то е желателно да се обърнете към опитни специалисти. Те ще направят оглед на помещението и ще ви предложат възможно най-добрия вариант според конкретните ви нужди.

Все пак да не забравяме, че от изключителна важност за функционирането на видеонаблюдението са някои тънкости като големината на помещенията, местата, на които се поставят камерите, тяхната резолюция, както и режима им на работа – дневно и нощно наблюдение.

 

 

http://stroej.com/wp-content/uploads/2015/06/videonabludenie-768x1024.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2015/06/videonabludenie-300x300.jpgdilyanrankЗа домавидео наблюдение,камери за наблюдение
С течение на времето се задълбочи проблема с нарушителите, които навлизат в частни имоти и бизнес сгради и нанасят много щети на собствениците им. Една от възможностите да предпазите бизнеса и семействата си е да монтирате система от камери за видеонаблюдение. По този начин ще сведете до минимум посегателствата върху...