ремонт в банятаПонякога бюджетът е силно ограничен и се налага да се съобразяваме с този факт.

Банята е помещение, което понякога неглижираме, тъй като не прекарваме ежедневието си в него. От друга страна, когато сме у дома, ние си мечтаем да се чувстваме в състояние на пълен релакс, все едно сме на спа след натоварения ден. За тази цел обаче ще ни трябва по-сериозна инвестиция, която можем да планираме във времето, а дотогава нека да помислим как да закърпим положението в банята с ограничен бюджет.

Най-евтиният ремонт за освежаване на банята е да подмените цветовете на стените и евентуално на обзавеждането й, кърпите, аксесоарите. Започнете от отстраняването на старата мазилка, боя или плочки, в зависимост от това какво е налично към момента. Преценете дали си заслужава да изхвърляте материал, който може да Ви служи и по-дълго. Плочките, например, са си трудоемко и скъпо занимание. Подмяната им съвсем не е задължителна, особено ако те се намират в добра форма, няма счупено или напукано по тях. Ако липсват няколко, може да проучите в кой магазин предлагат от същия десен и да ги залепите наново.

В участъците от банята, където се налага боя, изберете ярък, наситен цвят, не е нужно да залагате само на традиционни тонове като синьо, зелено, бяло. Колкото по-нестандартно е, толкова по-атрактивна визия ще постигнете накрая. След като старата мазилка е свалена, наемете фирма да извози строителните отпадъци от дейността, шпакловайте с теракол или друг продукт, който Ви препоръчат в специализирания магазин. Нека да изсъхне, а след това поставете избрания цвят боя.

Завършете с декорацията на банята. Поставете саксия със зелени цветя, купете си кърпи в новата гама, почистете етажерките и подредете върху тях красиви кошове, в които да поставите продуктите си за баня.

Списък със задачи при ремонта на банята:

  1. Посетете магазин, където да получите адекватни съвети за нужните ви консумативи и инструменти.
  2. Направете уговорка с представител на фирма за извозване на строителни отпадъци.
  3. Потърсете приятели или майстор, които да Ви ударят рамо при ремонта.
  4. Пресметнете разходите си, зачеркнете излишното, обмислете внимателно промяната и всеки един детайл от нея.

 

https://stroej.com/wp-content/uploads/2017/06/remont-v-banyata.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2017/06/remont-v-banyata-300x300.jpgdilyanrankРемонт на дома
Понякога бюджетът е силно ограничен и се налага да се съобразяваме с този факт. Банята е помещение, което понякога неглижираме, тъй като не прекарваме ежедневието си в него. От друга страна, когато сме у дома, ние си мечтаем да се чувстваме в състояние на пълен релакс, все едно сме на...