muhalВъпросът как да се предпазим от мухъл у дома в банята може би се е загнездил в умовете на много от вас, разбираемо това е естествено, когато се има предвид колко е упорит той. Използването на това помещение е всекидневно и дори по няколко пъти така, че влагата, която се създава в него е голям проблем относно неговата хигиена и разбира се нашето здраве. Най-упоритите точки и проблемно негово развитие се оказват около ваната, мивката и самия душ, което е разбираемо като се има предвид, че около тях се мокри най-вече.

Добрата топлоизолация предполага добро задържане на високите температури, но вентилацията за това помещение също играе важна роля за предпазване от влагата, която се предизвиква. Как да се предпазим от мухъл е чест въпрос, при който има няколко основни стъпки за решаването му.

След взета вана или душ е препоръчително да се подсушат стените с подходяща мека гъба или да се пусне вентилацията, която да изкара влагата и едновременно да ги подсуши. По този начин вие ще стопирате още в самото начало неговото развитие и последващо разрастване.

Фугите и тяхното „запечатване“ през година-две с примерно бял цимент или специално предназначен строителен материал също спомага за добрата хигиенизираност в това помещение. Фаянсът, теракота, мивката, ваната и душа могат да се минават периодично с разтвор от 10% белина и 90% вода, за да се дезинфекцират и да се предотврати развитието на плесени и други нежелани бактерии.

Когато си задаваме въпроса как да се предпазим от мухъл у дома в банята и изобщо за всички налични помещения е добре да знаем, че правилната топлоизолация, която може да се изпълни като вътрешна и външна също ще предотврати появата на влага, защото ще се избегне конденза, предизвикван от резките температурни разлики стигащи до самите стени.

dilyanrankРемонт на покривибаня,мухъл,топлоизолация
Въпросът как да се предпазим от мухъл у дома в банята може би се е загнездил в умовете на много от вас, разбираемо това е естествено, когато се има предвид колко е упорит той. Използването на това помещение е всекидневно и дори по няколко пъти така, че влагата, която...