Бариери за паркингЗащо паркингите се нуждаят от бариери?

Бариерите за паркинг са вероятно най-масово използваните системи за контрол на достъпа и това е валидно не само у нас, но навсякъде по света. Паркингите са местата, които особено се нуждаят от строг пропускателен режим и бариерите са най-доброто средство за осигуряване на максимално ефективен контрол.

Паркингите, независимо дали са част от жилищни, административни или търговски сгради са местата, на които оставяме своите автомобили, очаквайки, че там те са на сигурно място – напълно защитени от посегателства и вандалски прояви. Достъпът до един обществен паркинг задължително трябва да бъде строго контролиран, като причините за това са много и напълно основателни.

Кои паркинги се нуждаят от бариери?

С бариерите, като част от пропускателния режим на един обществен паркинг сме свикнали дотолкова, че вече ги приемаме за нещо задължително. Едва ли има човек, на когото да не се е налагало да премине през няколко бариери дневно, независимо дали посещава търговски център, административна сграда, хотел или болница.

Голяма част от местата за паркиране, обособени като паркинги към сгради с търговско предназначение са въвели система за платен достъп, с което се свежда до минимум безразборното заемане на парко места от автомобили, чиито водачи нямат за цел да посетят конкретния търговски обект. По този начин се гарантират достатъчно свободни места за реалните посетители и клиенти.

Бариерите, осигуряващи пропускателен режим до платени паркинги обикновено са оборудвани с допълнителна техника, позволяваща на всеки посетител да извърши бързо и лесно плащането, без да е необходимо на място да присъства жива охрана или касиер. Тези системи пестят средства и осигуряват много по-качествен контрол на достъпа, тъй като не могат да бъдат манипулирани и корумпирани – така, както хората.

Друг тип допълнителни устройства, които могат да бъдат добавени към една бариерна система са картовите четци или биометричните системи. Те са едни от най-масово използваните бариери за паркинг, осигуряващи ограничен достъп до жилищни сгради, офиси или производствени предприятия. Влизането до обекти с ограничен достъп, където се използват този тип бариерни системи става чрез идентификация с пропуск, служебна карта, въвеждане на индивидуален код или разпознаване чрез пръстов отпечатък.

На местата, където все още се използва жива охрана в комбинация с охранителна техника се използват модели бариери, задействани чрез натискане на бутон. Така например, след идентификация или заплащане на таксата за достъп до паркинга, охранителят освобождава ръчно бариерата и ви позволява да преминете. Този тип бариери се използват най-често при охраната на паркинги към административни сгради или болници, където се цели максимален контрол над лицата, получаващи достъп до сградата.

Защо бариерите никога няма да излязат от употреба?

Противно на схващанията, с напредъка на технологиите бариерите не само, че не изчезват, но навлизат все по-осезаемо в съвременния живот. Модерните, автоматични бариери за паркинг стават все по-съвършени и осигуряват отличен контрол на достъпа до всички сгради и обществени места, гарантирайки максимална сигурност, пълен контрол и отлична отчетност на преминаващия поток от хора.

Все по-съвършените паркинг бариери се отличават с изключително качество и здравина, което дава възможност за тяхната дългосрочна и интензивна употреба, като в същото време се гарантира максималната сигурност на преминаващите. Ако в миналото една механична бариера е изисквала наличие на персонал, който да я задвижва, то модерните системи могат да функционират напълно самостоятелно и то при всякакви атмосферни условия.

Съвременните бариери за паркинг варират, като категории, в зависимост от скоростта на отваряне, интензитета на работа и дължината на рамената, така че да отговорят на нуждите и възможностите на всеки един обект. По-ниско бюджетните решения са подходящи за частни хотели, училища или обекти, заемащи малка площ, докато по-скъпите и високо технологични модели паркинг бариери се използват на места с обществено значение, като болници, общински и административни сгради, спортни съоръжения, търговски комплекси и др.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2015/12/barieri-za-parking.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2015/12/barieri-za-parking-300x300.jpgdilyanrankРемонт на покриви
Защо паркингите се нуждаят от бариери? Бариерите за паркинг са вероятно най-масово използваните системи за контрол на достъпа и това е валидно не само у нас, но навсякъде по света. Паркингите са местата, които особено се нуждаят от строг пропускателен режим и бариерите са най-доброто средство за осигуряване на максимално...