Когато говорим за гранитогрес, една от характеристиките, които бихме могли да изведем като основни по отношения на различните видове, това е повърхността му: съответно има матиран и полиран гранитогрес. Това е и най-общата отличителна черта, която е позната и на повечето клиенти. Когато им зададат въпроса: „Какъв материал търсите?” , те отговарят например „полиран гранитогрес” и т.н.

 

Логично е да си зададем въпроса, по отношение на неговото приложение или къде най-често се поставя полиран гранитогрес. Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но качествата на този продукт, предполагат неговата употреба например в търговски центрове – всички сме виждали огромни огледални площи, застлани с полиран гранитогрес, той придава дължочина на тези помещения.

 

Ако говорим за личната употреба или къде ние, слагаме в домовете си подобни плочки, най-често това се прави в нашите холове и трапезарии. Обикновено серии полиран гранитогрес включват и някои декоративни елементи, които допринасят много за украсата и декорацията на помещението, където го поставяме. Тук говорим за най-различни розетки, фризове и первази част от някоя серия гранитогрес, в пълния си блясък.

 

Местата, на които се избягва поставянето на такъв тип материал, това са балкони, бани и коридори ( поради спецификацията на даден полиран гранитогрес ). Това се дължи най-вече на вероятността от евентуално хлъзване по пода. Например в банята, където очевидно се мокри, не е много подходящо да се използва за пода полиран гранитогрес, въпреки това има хора, които не се притесняват от това – за тях най-важен е външния вид. В това отношение, прагматиците са повече и тях, никои не би могъл да убеди да сложат полиран гранитогрес в банята, колкото и да е хубав той.

 

В следващата ни статия ще говорим за основните видове полиран гранитогрес – като техники на изработка. Там има множество варианти за направата на тези плочки и това дава голямо отражение върху цената на им. Затова и има голямо разнообразие на пазара по отношение на цените на продукти от вида полиран гранитогрес, защото при някои са замесени един-два процеса, при други стигат до 5-6, което разбира се има своя ефект.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2016/05/Placing-granite-tiles-1024x576.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2016/05/Placing-granite-tiles-300x300.jpgdilyanrankСтроителство
Когато говорим за гранитогрес, една от характеристиките, които бихме могли да изведем като основни по отношения на различните видове, това е повърхността му: съответно има матиран и полиран гранитогрес. Това е и най-общата отличителна черта, която е позната и на повечето клиенти. Когато им зададат въпроса: „Какъв материал търсите?”...