staklopaketВ наши дни един от основните начини да постигнем добра топлоизолация за дома ни, е като сложим нова дограма със сигурен стъклопакет, който да не пропуска топлина и да ни пази от вредни шумове и други подобни. Днес в Строеж.ком ще обърнем внимание на различните видове стъкла за стъклопакети и ще ви запознаем какво предлагат те.

Бялото флоатно стъкло – това е често срещан вид стъкло, което се комбинира с друго стъкло и продава с различни дебелини (от четири до осем милиметра).

Нискоемисионните стъкла (Ка) – тези стъкла са монтира от вътрешната страна на помещенията ви. При тях е нанесен изтънен прозрачен филм направен от благороден метал и прочие съставки, които пропускат слънчевите лъчи само навътре в дадената стая, а след това не им позволява да я напуснат. Нискоемисионното стъкло има за цел да повиши топлоизолационните качества на стъклопакета и да намали риска от кондензация на стъклата.

Високоенергийното стъкло – стъкло, чийто ремонт се изпълнява от външната страна на помещенията ви. При него съществува двоен прозрачен филм от благороден метал, който действа по различен начин при определени условия. Ако навън е топло и слънчевите лъчи огряват прозореца ви, стъклото отразява по-голямата част от топлината, която по принцип минава през стъклата в стаите. В случай, че навън е студено и тъмно, то действа като нискоемисионните стъкла. Подходящо за всички видове помещения и за постигането на пълна икономия.

Мултифункционално стъкло Четири сезона – то има за цел да пести енергия и да осигури максимално качествена топлоизолация. Контролира получаването на слънчева светлина и топлоизолационните особености, като осигурява благоприятна среда през всеки годишен сезон. Характерно за него е високата селективност и ниския коефициент на топлопреминаването.

Stopsol или рефлексно стъкло – този тип стъкло се слави с огледалния ефект. То намира приложението си най-вече за покриви и фасади. Има висок контрол върху слънчевите лъчи и добра устойчивост срещу зацапване или надрасквания.

Познаваме и други видове стъкла, като например закалените такива, които при счупване се пръскат на ситни парчета и ни защитават от прорезни рани. Цветните стъкла пък имат функцията да придават цвят на фасадите и да намаляват топлинната пропускателност. Съществуват сини, зелени, сиви, кафяви и други цветове стъкла, които може да използвате.

dilyanrankТоплоизолацияStopsol стъкла,видове стъклопакети,високоенергийни стъкла,нискоемисионни стъкла
В наши дни един от основните начини да постигнем добра топлоизолация за дома ни, е като сложим нова дограма със сигурен стъклопакет, който да не пропуска топлина и да ни пази от вредни шумове и други подобни. Днес в Строеж.ком ще обърнем внимание на различните видове стъкла за стъклопакети...