toploziolacia1Когато сградите са стари (примерно на десетки години) само с топлоизолация техният уют не може да се постигне максимално. Преди него трябва самата сграда да се санира и да се укрепи максимално с нови подсилващи опори, мазилки и детайли, които да позволят поставянето на подходящите материали, които ще спасят собствениците и от студа и жегата. Първоначално е препоръчително да се укрепи много добре покрива, от който зависи дали топлината ще се губи от помещенията и естествено да не пропуска вода при валежи. Особено внимание трябва да се обърне на стените, които ако са от дъски могат да бъдат истински проблем. Поставянето „в тях“ на топлоизолационни материали за някои собственици може да звучи като добър вариант, но думата на професионалистите ще е последна при подобно решение. Дограмата и също трябва да се подмени ако не е в добро състояние, но не всичко свършва до тук.

Дървените постройки и тяхната топлоизолация в някои случаи е невъзможна, когато самите стени и покрив не позволяват ремонт или той няма да е 100% ефективен. В подобни моменти, колкото и носталгия да предизвиква тази сграда, по-добрия вариант е да се съборят ненужните стени и дори покрив, след което всички те да се изградят наново. Така с малки промени в конструкцията може да се постигне желаният ефект за запазване на добрия климат в нея, както и избягването на влага и мухъл.

Новите тенденции в строителството съвсем се различават от това, което е било то преди десетки години, така че да очаквате много възможности от подобна сграда е нерентабилно и в много случаи неизпълнимо без основен ремонт. Без топлоизолация всяко жилище или сграда обитавана от хора е немислима и допринасянето на големи финансови загуби за отопление е „бич“, който може сериозно да повлияе на всеки бюджет. За подробности около вариантите, по които могат да се решат всички належащи задачи, задължително се обърнете към професионалисти.

dilyanrankТоплоизолациядървени постройки,изолация,стари постройки
Когато сградите са стари (примерно на десетки години) само с топлоизолация техният уют не може да се постигне максимално. Преди него трябва самата сграда да се санира и да се укрепи максимално с нови подсилващи опори, мазилки и детайли, които да позволят поставянето на подходящите материали, които ще спасят...