epsВ близките десетилетия топлоизолацията се налага успешно в семейните домове и държавни сгради като незаменим начин да топлоизолираме дома си и да повишим топлинния ефективност. По-иначе казано, топлоизолацията ни спестява средства, които иначе бихме дали за за да се отопляваме.

Разбира се това е само един от различните положителни действия на топлоизолацията и едва ли ще се намери човек, който е топлоизолирал дома си да не е съгласен с нас. Като се изключи това, че в вилата ни е по – уютно без да даваме излишни финанси за това, топлоизолацията защитава вилата от появяването на мухъл и влага и създава уют и комфорт в вилата.

На всеки, който е взел решение да защити жилището си като го оборудва с топлоизолация е му е ясно, че съществуват няколко разновидности на топлоизолации и се налага да подбере най – точната от тях. В тази материал ще се пробваме да разясним накратко главните модели изолационен продукт с намерението да ви бъдем в помощ.

В този момент на българския пазар се предлагат няколко водещи вида топлоизолации като разликата между тях се дължи на изолационните суровини, които са вложени в тях. В зависимост от това къде имате намерение да монтирате топлоизолация имате възможност да се упътите за вида топлоизолация.

Ако ви предстои външна топлоизолация на жилището най – идеалният вид за вас би бил експандираният пенополистирол (EPS) или казано по нашему – стиропор. EPS е продукт, който притежава отворена структура, която дава възможност на стената да диша и по този начин защитава помещенията от проявлението на мухъл и влага.

Топлоизолацията от EPS или стиропор разполага с изключително добри топлоизолционни качества, висока степен на препазване от пожар и предпазва жилището от характерните за сезоните атмосферни влияния.

Следващият вид топлоизолационен продукт е екструдиран пенополистирол (XPS). Този вид топлоизолация можете да я откриете под много имена, като най – известното от тях е Фибран. XPS се препоръчва за помещения с голяма влажност като тераси, мокри салони и други, тъй като има изключително висока степен на водоустойчивост.

Каменната вата е естествен минерален продукт, който притежава много добри топлоизолационни и шумоизолиращи качества.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2021/07/eps.pnghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2021/07/eps-300x300.pngdilyanrankТоплоизолация
В близките десетилетия топлоизолацията се налага успешно в семейните домове и държавни сгради като незаменим начин да топлоизолираме дома си и да повишим топлинния ефективност. По-иначе казано, топлоизолацията ни спестява средства, които иначе бихме дали за за да се отопляваме. Разбира се това е само един от различните положителни действия на...