входни вратиГоворейки за входни врати, трябва да направим разграничение между моделите, предлагани днес и тези, използвани само допреди 15-20 години. Вратите от миналото, които затваряха входовете на различни постройки не могат да покрият и половината част от критериите, на които съвременните модели отговарят. Тук ще разгледаме 5 задължителни характеристики на входната врата, които ще ви помогнат да изберете по-лесно подходящия модел за вашия дом, офис, търговско помещение.

  1. Дълготрайност

Макар, че днес могат да се намерят входни врати на доста изгодни цени, това съвсем не означава, че всеки е склонен да ги подменя през няколко години. Основна причина за честата смяна на вратите в миналото беше ниското качество на материали и изработка. Днес този проблем не съществува – стига да изберете внимателно производител и доставчик, разбира се. Съвременните външни врати са изработени от здрави материали, устойчиви на всякакви механични и атмосферни въздействия. Това гарантира техния дълъг и безпроблемен работен живот.

  1. Взломо и вандалоустойчивост

Ако в миналото (поне у нас) посегателствата над частната собственост бяха рядко срещано явление, то днес проникванията с взлом в жилища и бизнес помещения са ежедневие както в големите градове, така и в по-малките населени места със смесено население. Всеки, който избира врата за входа на дома си иска преди всичко тя да го защити от крадци и вандали. Това е и причината за повишеното търсене на метални и блиндирани врати, оборудвани с модерни и сигурни заключващи системи. Избирайки външни врати, обезателно обърнете внимание на това каква сигурност и защита ви дават.

  1. Естетическа стойност

Това, че вратата на вашия вход е сигурна и здрава съвсем не означава, че тя трябва да бъде невзрачна и дори непривлекателна. Днес можете да откриете модели с невероятна визия, които покриват напълно критериите за висока защита на сградата. Разнообразието от дизайни при някои производители направо ще ви смае – от разцветките, до формите и декоративните орнаменти. Вече спокойно можете да намерите вратата, която ще подхожда перфектно и на фасадата и на интериора, без да е нужно да бъде изработвана по поръчка. При отвори с нестандартни размери, обаче ще се наложи да поръчате индивидуална изработка.

  1. Надеждна изолация

Всяка външна врата трябва да притежава задължителния набор от изолации. Това включва както касата, така и крилото от всичките му страни. Всяка пролука, образувана между касата и крилото дава възможност на външните фактори да нарушат уюта във вашия дом. Студ, влага, прах, шум – това са все предпоставки за понижаване качеството на живот във вътрешността на сградата. Избирайки врата за входа, обърнете специално внимание на нейната изолация. Дори да се наложи да заплатите малко по-висока цена, в дългосрочен план тя ще бъде компенсирана от по-ниските сметки за отопление през зимата.

  1. Съвместимост с всички строителни материали

Всяка една външна врата трябва да може да се монтира на сгради, изпълнени с различни строителни материали – панел, тухла, бетон, дърво, гипсокартон и т.н. Със сигурност ще бъдете разочаровани, ако избраната с толкова радост врата не позволява монтаж върху строителната конструкция на вашата сграда. За радост, повечето съвременни входни врати покриват и този критерий. Стига отворът за вратата да е със стандартен размер, всеки модел, харесан от вас може да бъде монтиран на входа на вашия дом или бизнес помещение.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2016/11/vhodni-vrati.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2016/11/vhodni-vrati-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Говорейки за входни врати, трябва да направим разграничение между моделите, предлагани днес и тези, използвани само допреди 15-20 години. Вратите от миналото, които затваряха входовете на различни постройки не могат да покрият и половината част от критериите, на които съвременните модели отговарят. Тук ще разгледаме 5 задължителни характеристики на...