матрак с мемори пянаЗнаехте ли, че матраците с мемори пяна се наричат матраците с пяна? А че те са разработени от НАСА, защото първоначалната им идея е била да служат на астронавтите? Всичко това и още много други интересни факти за мемори матраците, но най-вече за техните предимства, ще разберете още сега…

Мемори матраците са съвременните матраци с мемори пяна, наричани още memory foam (от английски език) матраци. Те се наричат матраци с памет, защото са силно приспособими към тежестта или те заемат формата на предмета, който оказва натиск, а дори по-лек допир върху тях. С други думи, за мемори матраците казват, че те са обгръщащи ви матраци, заемащи вашата поза, вашите извивки на тялото, с което, вероятно, вече се досещате и отпускат мускулите, създават комфорт за ставите, особено когато става въпрос за потребители с  дископатия, артрит или други подобни хронични заболявания. Но не са само това предимствата на така популярните и на родния, а и на целия световен пазар за аксесоари за сън мемори матраци. Ето ви още ползи, които, със сигурност, ще извлечете, ако ползвате такива матраци и в своя дом:

Мемори матраците имат по-дълга продължителност на употреба

Като оставим настрана гаранцията, която всеки един производител предоставя за свой собствен продукт, в повечето случаи един мемори матрак издържа поне 15 години. Това са най-вече случаите на не дотолкова правилна употреба, слаба хигиена и бедна поддръжка. Ако се грижите за матрака си с мемори пяна подобаващо, можете да го ползвате даже и над две десетилетия.

Антиалергична повърхност на мемори матраците за висока хигиена

Ако сте маниак на тема чистота или кожата ви го налага, а днес хората с алергии са изключително много, за вас подходящ матрак е именно мемори матракът. Този модел има свойството да отблъсква микробите и праха, затова е идеален за вашето състояние или желание да спите в перфектна чистота.

Чудесен за двойките и семействата

матрациПоради своята висока еластичност и бърза приспособимост към извивките на тялото, мемори пяната изолира всяко едно движение, следователно ако вашият партньор обича да се върти в леглото, докато спи, на вас ви трябва точно такъв матрак, за да не се будите при всяко негово движение. Тук е мястото да дадем една статистика, която е релевантна към въпроса. Световната здравна организация твърди, че 45% от разводите днес се дължат на причини, които неразривно и задължително са комбинирани с една обща причина: единият партньор пречи на другия да спи. Разбира се, голяма част от тези случаи се припокриват от хъркането и сънната апнея като състояние, предизвикващо такова, но и многото движения и въртене в леглото са част от причината за невъзможност да се спи.

Не позволявайте и на вашия брак да бъде погубен поради такава нелепа причина. Просто си вземете матрак с мемори пяна! Страхотни са! Ще видите разликата след броени дни!

https://stroej.com/wp-content/uploads/2017/02/matrak-s-memory-pqna-anatomichnost.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2017/02/matrak-s-memory-pqna-anatomichnost-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Знаехте ли, че матраците с мемори пяна се наричат матраците с пяна? А че те са разработени от НАСА, защото първоначалната им идея е била да служат на астронавтите? Всичко това и още много други интересни факти за мемори матраците, но най-вече за техните предимства, ще разберете още сега... Мемори...