Модерната баня Стилове и тенденцииДнес ще се спрем на тези тенденции в дизайна на банята, които обещават да бъдат трайни и да продължат да се развиват през следващите десетина години, без да загубят своята актуалност. Нека видим кои са те.

Баня в индустриален стил

Такава една баня е не само изключително очарователна, но и със сигурност можем да твърдим, че дизайнът й ще бъде вълнуващ дори и след повече от десетилетие. Очарованието на едно таванско помещение едва ли изобщо ще избледнее някога! То е наситено с огромна романтика и привлича вниманието на естетите от дълго време насам. Но, спокойно – няма да е нужно да превръщате вашата баня в декор от индустриална фабрика, за да се възползвате от предимствата и атрактивността на стила. Достатъчно е само да заложите на бетоновите покрития и да използвате силата на дневната светлина, за да придадете необходимото настроение. Що се отнася до цветовата схема, тя не е особено богата – придържайте се към светлите нюанси на сивия цвят и всичко ще бъде наред.

Баня в японски стил

Този стил декор е въплъщение на източната философия и цени всичко естествено – естествените цветове, естествените материали, естествената простота. По същество банята в японски стил е минималистична, така че, избягвайте да претрупвате декора с всякакви излишни предмети. Оставете само най-важното и по възможност заложете на гладките и заоблени форми. Декорациите също са естествени – сухи цветя, глинени или керамични вази, бамбукови аксесоари.

Минималистичната баня

Тя е истинско вдъхновение за всеки ценител на естетиката в дизайна. Чисти, гладки линии, малко, но функционални мебели, светлина и простор – това са най-характерните черти на минималистичната баня. Обикновено е издържана в бяло и черно, но винаги следва да съдържа и поне едно цветно петно. Така че, може да добавите пъстроцветни кърпи, ярки декоративни акценти и задължително цветя – независимо дали ще са изкуствени или естествени. Монтирайте също и повече осветителни тела, защото светлината е от съществено значение при този стил.

Източник: онлайн магазин – Всичко за банята

https://stroej.com/wp-content/uploads/2020/03/11-Modernata-banya-Stilove-i-tendentsii.pnghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2020/03/11-Modernata-banya-Stilove-i-tendentsii-300x300.pngdilyanrankЗа дома
Днес ще се спрем на тези тенденции в дизайна на банята, които обещават да бъдат трайни и да продължат да се развиват през следващите десетина години, без да загубят своята актуалност. Нека видим кои са те. Баня в индустриален стил Такава една баня е не само изключително очарователна, но и със...