Хладилник с транспортни дефектиКогато старият ви хладилник е вече твърде остарял и не може да изпълнява основното си предназначение, въпреки многото ремонти, е време да помислите за нов. Хладилникът е уред, без който е трудно да съществува средностатистическото домакинство, затова при скромен бюджет, е разумно да се насочите към покупка от сайт за уреди с транспортни дефекти.

Защо уредите с лек козметичен дефект са отлично решение?

Така наречената „Бяла техника”  с транспортен дефект е вид стока, която се радва на сериозен интерес от страна на българските купувачи. Уредите, предлагани в някои физически магазини и в голям брой сайтове, са чисто нова стока, чиято цена е значително намалена, заради наличието на незначителни нарушения в целостта на корпуса.

Обикновено става въпрос за леко ожулване на боята , което рядко е в предната част /фасадата на уредите. Дефектите, получени в процес на транспортиране по никакъв начин не се отразяват на работните възможности. Търговците, предлагащи такъв вид продукти, са извършили основен преглед за техническата ѝ изправност, което се декларира с дву и тригодишна гаранция. Ниската цена на висок клас битова техника на водещи производител е стимул да се примирите с няколко незабележими драскотини.

На какво да обърнете внимание при избора на хладилника?

Хладилниците, предлагани в утвърдени онлайн магазини като Мега Техно, се отличават от уредите, предлагани на стандартна цена по няколко съществени качества. На първо място това са уреди на популярни западноевропейски марки, познати не само у нас, но и навсякъде по света с отличното си качество, уникален дизайн и иновативни функционалности.

Първото, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате хладилник с транспортен дефект, е размерът на уреда. Предполага се, че предварително сте филтрирали цялата колекция от хладилници според марката, типа на уреда и цената, така че е време да се насочите към техническите параметри.

За да изберете размера на хладилника, е необходимо преди това да решите къде ще го поставите. Ако е на мястото на стария, то трябва да измерите неговата ширина, височина и дълбочина. Като цяло всеки производител на такава техника работи по собствени размери, но те не се отдалечават значително от общоприетия стандарт.

Има модели с различен брой камери (отделения) – от една до шест. У нас общоприет стандарт са дву-камерните модели с едно хладилно и едно фризерно отделение. Обикновено отделенията са разположени едно над друго, с изключение на Side by Side хладилниците, където отделенията са едно до друго.

Тук е мястото да обърнем внимание на втория параметър, и това е вместимостта или полезният обем на уреда. Най-простият алгоритъм, който можете да следвате е следният: за домакинство от двама души, уред с обем 180 литра е напълно достатъчен. Семействата, състоящи се от трима души е добре да изберат модел с обем 250 литра. Домакинства от 5-6 човека трябва да прегледат по-големите хладилници с транспортни дефекти – 350 литра и повече.

Типът на замразяване и размразяване е не по-малко важен, когато купувате хладилник с транспортен дефект. Без да навлизаме в подробности, поясняваме, че замразяването може да бъде: термоелектрично (безшумно), абсорбционно (по-шумно) и с помощта на компресори (най-високо ниво на шум). На свой ред размразяването може да бъде ръчно (с предварително изключване на уреда), капково (влагата се влива в съд, инсталиран на задната стена на хладилника) и без замръзване ( No Frost) – автоматично размразяване.

Източник: https://megatehno.com/

https://stroej.com/wp-content/uploads/2021/10/hladilnik-transportni-defekti-1024x1024.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2021/10/hladilnik-transportni-defekti-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Когато старият ви хладилник е вече твърде остарял и не може да изпълнява основното си предназначение, въпреки многото ремонти, е време да помислите за нов. Хладилникът е уред, без който е трудно да съществува средностатистическото домакинство, затова при скромен бюджет, е разумно да се насочите към покупка от сайт...