Ползи от инсталирането на система за водна мъглаС настъпването на летния сезон хората предпочитат да прекарват повече време на открито, затова и голяма част от кафенетата и ресторантите поставят маси на открити веранди и в собствени градини. Как обаче те биха могли да направите престоя на клиентите си на открито комфортен, ако термометърът показва над 30 градуса по Целзий? Този проблем се решава успешно със специална система за водна мъгла.

Сфери на приложение на системите за овлажняване на въздуха

Инсталациите тип водна мъгла представляват система от маркучи и дюзи, която, създавайки високо налягане, произвежда микроскопични капчици течност. Тези фини капки могат да останат във въздуха за известно време, след което бавно падат на земята. Обхватът на приложение на системите за овлажняване не се ограничава до създаване на благоприятна атмосфера в уличните кафенета.

Фогерите, както са още познати, се използват във водни паркове, открити басейни, беседки, фитнес зали, тераси, ферми за гъби и др. Много предприемчиви собственици на вили и къщи адаптират такива системи в оранжерии като полезно допълнение към капково или автоматично напояване. Те им позволяват да създадат оптимални условия за отглеждане на различни култури и получаване на богата реколта.

Предимства на изкуствената мъгла

Системите за мъглуване не са никак скъпи, противно на очакванията на много от хората. Ако посетите онлайн магазин tip.bg, можете да се уверите лично, колко ниска може да бъде цената на един стандартен набор от маркуч, дюзи и връзки. Този вид инсталации притежават множество положителни качества, на които си струва да обърнем специално внимание:

  • Работят стабилно при температури до 45 градуса по Целзий и относителна влажност до 75%;
  • Понижават температурата средно с 12-15 градуса, с което осигуряват комфортно забавление на открито дори в обедните горещини, като същевременно практически не повишават нивото на влажност;
  • Не оставят мокри следи по повърхностите, благодарение на системата за високо налягане, която ви позволява да получите капки с размер до 15 микрона;
  • Отблъскват досадните насекоми и предотвратяват проникването на прах в обслужвания периметър, дори ако заведението се намира близо до оживен булевард;
  • Осигуряват филтриране на въздуха и премахват неприятните миризми;
  • Създават уникална атмосфера, образувайки красива водна мъгла, която е прекрасен елемент на декора.

Освен това, качествените разработки са съвсем икономични, консумирайки минимални количества вода и електричество. Работата им в един значителен интервал от време не може да натовари значително сметките за комунални услуги. Такава система обаче може да повиши приходите, като привлече клиенти с приятната атмосфера, която създава.

Системи за замъгляване за заведения – комфорт за посетителите

Когато летните горещини обхванат села и градове, най-лесният начин да се осигури комфорт на посетителите на ресторанти и кафенета е водната завеса. Не всички заведения имат възможност да инвестират в каскади и водопади, а и не всички клиенти харесват шума и водните пръски, които са техен минус.

Системата за водна мъгла е лесно за изграждане съоръжение, което също толкова лесно може да се демонтира в края на сезона. При външна температура от 40 градуса и повече, водната суспензия се изпарява почти мигновено, а енергията, изразходвана за този процес, допринася за значително охлаждане на въздуха.

Това е възможно благодарение на подаването на вода под високо налягане към дюзи с много малки отвори. Капките, попаднали в нагретия въздух, имат размер около 5 микрометра и следователно не се утаяват никъде, превръщайки се в пара. Въпреки това мъглата остава във въздуха известно време поради постоянното подаване на течност от системата, което допринася за свързването на фините частици прах и смог в атмосферата.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2022/02/markuch-za-vodna-mygla.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2022/02/markuch-za-vodna-mygla-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
С настъпването на летния сезон хората предпочитат да прекарват повече време на открито, затова и голяма част от кафенетата и ресторантите поставят маси на открити веранди и в собствени градини. Как обаче те биха могли да направите престоя на клиентите си на открито комфортен, ако термометърът показва над 30...