изработване на мебели по поръчкаКак бихме могли да обзаведем с вкус и в изящен стил помещение с нестандартна геометрия и малка квадратура? В този случай единственото решение е изработване на мебели по поръчка. Кухня, антре или гардеробна, направени по индивидуален проект, ще се впишат идеално в съответното пространство. В крайна сметка те ще бъдат проектирани по индивидуални размери, взети на място от специалист.

Стандартните мебели рядко се вписват добре в който и да е интериор, защото преди тяхната изработка, помещението не е било правилно измерено. Тук идва тънкият момент – измерването на зоната, в която „ще легне” съответното мебелно изделие. Ние, непрофесионалистите, не можем да измерим работната площ така, както би го направил опитният майстор.

Квалифицираният специалист измерва, вземайки предвид всички детайли – цокли, неравни стени, остри и труднодостъпни ъгли, местоположението на первазите на прозорците, отворите на вратите и прозорците и т.н. Под внимание се взема също къде минават тръбите за отоплителната и ВиК инсталации, наличието на вентилационни отвори (ако говорим за кухня), окабеляване, ключове, контакти – нищо не е несъществено.

Всъщност „замервачът” е главната връзка между клиента и производствената база. Няма да е пресилено ако кажем, че външният вид и функционалността на готовия продукт зависят от квалификацията на майстора и точността на замерванията, които той прави. В случай че не желаете мебелите да бъдат сглобени и монтирани от фирмата производител, този човек може да е единственият неин представител, прекрачил прага на вашия дом.

Как работи специалистът по измерване?

Професионалното измерване е задължителен етап при изработване на мебели по поръчка. Когато е направено от професионалист, се избягват сериозни грешки на етап проектиране. Целта е размерите на мебелите да съответстват на 100% на мястото на монтажа в дома на клиента. Това правило важи особено за вградените мебели, поставени в ниши. Най-често това са кухни, шкафове и гардероби.

За да може мебелировката да заеме правилно отреденото ѝ място, професионалистът взема под внимание всички архитектурни особености на стаята, включително наклонът на стените. Дори дребни на пръв поглед детайли като интеграцията на интернет кабел в мебелното изделие са от изключителна важност, както и изчислението до милиметър на направляващата система във вратите на шкафа.

Как можем да определим качеството на измерването? Това се разбира, когато готовите мебелни системи, направени по поръчка бъдат сглобени и монтирани на място. Между тях и стените не бива да има никакво разстояние, или ако има, то да е минимално. Когато размерите се отклоняват дори с милиметър, високото качество на изработване на мебелите се обезсмисля.

Подготовка преди измерването – какво се очаква от клиента?

Когато сте заявили изработване на мебели по поръчка, в даден момент следва да очаквате посещение от специалист, който да направи нужните замервания. Помещението, което обзавеждате трябва да е напълно готово за тази операция. В случай че става въпрос за ремонт или ново строителство, всички строителни и довършителни работи трябва да са напълно приключили.

Подовите настилки и замазки да са готови, а мазилките на стените – окончателно положени. Ако в стаята не са извършвани ремонти и не се планират такива, то пространството, където ще бъде поставено новото обзавеждане трябва да се освободи от старите мебели. На специалиста е редно да се осигури свободен достъп до стените и пода.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2021/07/izrabotka-mebeli-porachka-1024x461.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2021/07/izrabotka-mebeli-porachka-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Как бихме могли да обзаведем с вкус и в изящен стил помещение с нестандартна геометрия и малка квадратура? В този случай единственото решение е изработване на мебели по поръчка. Кухня, антре или гардеробна, направени по индивидуален проект, ще се впишат идеално в съответното пространство. В крайна сметка те ще...