Как протича монтирането на шиндли?

Битумните керемиди(шиндли) добиват все по-голяма популярност, като материал за покривно покритие. Това е така, защото този материал осигурява добра влагоизолация, монтира се сравнително лесно и има изключително дълъг експлоатационен живот – в зависимост от материала, разбира се.

Монтаж на битумни керемиди Валфорс ЕООД може да извърши по няколко начина, като най-често се прилага комбинираният метод на полагане, чрез залепяне и заковаване с пирони към дървената основа на покрива.

Това става, като се използва залепящата лента, която повечето видове битумни керемиди притежават, за да се осигури правилно позициониране на ивицата, след което в горната част, лентата се заковава с пирони с широки глави (по възможност алуминиеви) за предварително подготвената плътна и гладка основа, като всеки следващ лист (продават се фабрично оразмерени с ширина 1м) покрива предходния, като скрива мястото на залепяне или, където са заковани пироните.

Подготовка на покривната конструкция за монтиране на шиндли

За да направи монтаж на битумни керемиди , Валфорс ЕООД трябва преди това да изгради плътна, равна и гладка основа. За разлика от керамичните и циментови керемиди, които могат да се наредят върху конструкция тип дървена скара (решетка), битумните керемиди изискват плътна основа, върху която е добре да бъде поставена вид подложна мембрана, с цел да се осигури добра влагоизолация на покрива.

Най-често, като вид подложна мембрана се използва воалит, който е също вид битум, като неговата дебелина може да варира от 2 до4мм. Предназначението на подложната мембрана е да предпази основата от валага, тъй като тя най-често е изработена от дървени плоскости, които се нуждаят от добра валгозащита, за да се избегне тяхното загниване.

Най-общо казано, подготовката на покрива за монтаж на битумни керемиди от Валфорс ЕООД включва:

  • изграждане на основа, която може да бъде от дървени летви, заковани плътно една до друга, плоскости от дърво и примеси, ламарина и др.
  • Полагане на подложна мембрана, която може да бъде както воалит, така и друг влагоизолиращ материал с различна плътност.
  • Почистване и заглаждане на основата от прах, пясък и строителни материали. Важно преди монтирането на шиндлите основата да бъде абсолютно суха, за да се избегне деформация при последващо изсъхване на дървото.

Полагане на битумните керемиди

Битумните керемиди, както вече споменахме се предлагат оразмерени, под формата на ленти с ширина от 1 метър. Тяхното монтиране започва от най-долната част на покрива, като полагането върви от долу на горе със застъпване на всеки следващ лист, така че горният да покрие предходния там, където лентите са свързани към основата.

Свързването на всеки битумен лист може да стане със заковане към дървената плоскост или залепяне, чрез газопламъчно нагряване. Най-често се използват комбинирано и двата метода на полагане, за да се осигури здравина и стабилност на захващането.

Важно е тази част, върху която са заковани пироните или е залепена лентата да бъде напълно покрита от следващия лист, за да се осигури максимална защита от проникването на вода и за да се придаде естетичност на цялата конструкция. Поставянето на улуците е добре да бъде извършено преди да бъде направен от Валфорс ЕООД монтаж на битумни керемиди, за да се осигури правилното отвеждане на водата към тях.

Покривите, покрити с битумни керемиди са не само по-леки и с по-дълъг експлоатационен период, но и значително по-красиви. Те имат добра поносимост към температурните аномалии и са много по-издържливи на механични въздействия.

Ако Вашият дом има нужда от подобна услуга, можете да се свържете с фирма Валфорс:

лице за контакт: Валери Василев

0885 75 57 27

Адрес:
София, жк „Дружба“ 2, ул. Обиколна 268

email: office@remont-na-pokrivi.org

https://stroej.com/wp-content/uploads/2015/07/logo-valfors.pnghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2015/07/logo-valfors-300x76.pngdilyanrankРемонт на покривикеремиди,монтаж
Как протича монтирането на шиндли? Битумните керемиди(шиндли) добиват все по-голяма популярност, като материал за покривно покритие. Това е така, защото този материал осигурява добра влагоизолация, монтира се сравнително лесно и има изключително дълъг експлоатационен живот – в зависимост от материала, разбира се. Монтаж на битумни керемиди Валфорс ЕООД може да извърши...