къща извън градаПокривите са призвани да пазят къщата от капризите на природата, но тях няма кой да ги пази. Всички стихии изливат яда си върху тях – дъждове, снегове, силно слънце – всички те са врагове, които отнемат от здравината и устойчивостта на материалите, от които са изградени покривните конструкции. В момента, в който покривът протече, се налага спешен ремонт, защото стичащите се води повреждат всичко по пътя си. Времето, подходящо за ремонт на покриви, е сухо, топло и тихо. Аварийните ситуации обаче се случват именно в неподходящото време – когато валят дъждове, снегове  и е много студено. Неприятностите винаги идват в големи количества – един повреден покрив може да донесе със себе си серия от неудобства, затова проблемът изисква бързо и ефикасно решение.

Мокрият покрив е опасен, затова на него могат да се качват само добре осигурени специалисти. Те имат екипировка, която да ги предпазва от падане и контузии. Собствениците на къщи с повредени покриви често се опитват сами да отстранят повредите, за да им излезе по-евтин ремонта. За съжаление, както е казал народът, най-евтиното излиза най-скъпо. Аматьорският ремонт освен, че може да коства нечий живот и здраве, не е достатъчно траен и качествен. Особено безотговорно е да се молят приятели и познати, които не са специалисти, да помагат при ремонт на покриви. Хора, които не са квалифицирани, нямат работа на покрива. Най-добре е ремонта да бъде извършен от фирма с добра репутация и сериозен опит в ремонтните дейности, наложила се на пазара чрез качеството на работата и материалите, които използва.

В извънградските къщи проблемът с покривите е сложен. Първо, те са отдалечени от населените места, което създава затруднения с намиране на бригада от специалисти, които да извършат ремонта. Все пак, има мобилни екипи, които се заемат и с тази дейност. Извънградските къщи и вили обикновено не са на повече от два – три етажа. Това до голяма степен улеснява ремонта, като работниците качват по-лесно материалите на покрива. При извънградските къщи, които са ново строителство, обикновено се монтират покриви, които са изключително трайни и не се повреждат лесно. Това са конструкции, покрити с иновативни материали, които отблъскват слънцето, дъждовната вода и не задържат сняг. Такива покриви издържат повече от 10 години без повреда.

Някои  покриви се повреждат не от слънце, вятър и вода, а от птици. Пернатите много обичат да си правят убежища под стрехите, като пробиват дупки, през които да влизат. Така покривът, на пръв поглед здрав, може да се превърне в дом на птича колония. При това положение, освен че ще има течове, ще има и миризма, която прониква в къщата. Ремонт на покриви, нападнати от птици, се прави по специални начини, като местата, през които проникват се укрепват с материали, които са непробиваеми. Този проблем се среща не само при извънградските къщи, но и в градовете.

От птиците страдат и комините. Много често се случва мъртви птици да падат в тях и да запушват коминните тела. Затова при ремонт на покриви задължително се правят осигурителни капаци на комините, ремонтират се стрехите, водосточните тръби и така покривът може да издържи години наред без повреди.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2015/07/kashta-izvan-grada.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2015/07/kashta-izvan-grada.jpgdilyanrankРемонт на покривидом,извънградски къщи,материали
Покривите са призвани да пазят къщата от капризите на природата, но тях няма кой да ги пази. Всички стихии изливат яда си върху тях – дъждове, снегове, силно слънце – всички те са врагове, които отнемат от здравината и устойчивостта на материалите, от които са изградени покривните конструкции. В...