gradinski-baseinМного хора считат, че къщата с басейн говори за лукс и уют. Други пък са на мнение, че това е един сериозен разход, който изисква много грижи от страна на собствениците. Когато дойдат големите жеги обаче всеки от нас се надява да се разхлади във водите на басейна си, така че да се наслади максимално на летния сезон.

В последно време ставаме свидетели на голямо разнообразие от надуваеми басейни за двора, които се продават в търговските вериги. Ако все пак искате да имате истински басейн, в който да плувате и да се радвате на живота, то тогава трябва да си построите монолитен такъв. Наистина постройката е сложна и изисква достатъчно свободно време за намиране на майстори, но ако сте ценител, то със сигурност знаете, че инвестицията си заслужава.

Всички технологии на строене претърпяха положително развитие и сега сроковете за направа на басейни и други конструкции са значително по-къси от преди години. За да се възползвате от съвременната техника за постройка на вашия басейн, е желателно да направите ваше проучване и да подберете добра фирма, която да изпълни задачата на високо равнище.

Ако искате да имате хубав басейн, ще трябва да изберете точното място, където да го сложите. То трябва да е слънчево и защитено от ветрове и чужди погледи. Препоръчва се басейнът да не е в голяма близост до дърветата и храстите, тъй като последните могат да замърсят водата и да държат влагате по-дълго време. Специалистите съветват канализацията, водопроводът и електричеството да са близко до филтърното помещение.

Друг важен съвет за басейните е, че те не трябва да лежат до пресните насипи. Ако има в наличност плитки скали това доста ще усложни изработката на коритото. Още една трудност пък може да бъде създадена от подпочвената вода. Не правете басейна до канализационните тръби, септични ями и силово ел. окабеляване.

Важно е да се знаят и целите за използване на басейна и дали в него ще плуват деца. От тези фактори зависи каква форма и дълбочина на корито ще направите. Фирмата изпълнител ще се погрижи да направи специална детска секция, която ще бъде по-плитката и достъпна.

dilyanrankСтроителствобасейн,градина,двор,надуваеми басейни
Много хора считат, че къщата с басейн говори за лукс и уют. Други пък са на мнение, че това е един сериозен разход, който изисква много грижи от страна на собствениците. Когато дойдат големите жеги обаче всеки от нас се надява да се разхлади във водите на басейна си,...