gipsokartonБез никакво съмнение гипсокартона е съществено важен компонент в системата за сухо строителство. Той представлява плоскост изградена на гипсова основа и има приложение при изграждането на стена, окачен таван и прочие. Има три основни вида гипсокартон, а именно обикновен, пожароустойчив и водоустойчив. Един от най-търсените видове е обикновеният, въпреки че не притежава специално покритие. Той е перфектната основа за лепене на тапети или боядисване, като придава на дома, офиса, вилата или промишления обект неустоим чар.

Желателно е да знаем, че гипсокартона регулира по един чудесен начин климата в помещенията ни. Работещите в строителството обичат да използват гипсокартон, тъй като последния пести важно време и усилия, тъй като плоскостите са леки и лесни за монтаж. В добавка ще споделим, че гипсокартона е дълготраен и икономичен, което го прави изключително ефективен материал за мнозина.

Когато се извършва ремонт на стара сграда с гредоред от дърво, приложението на сухо строителство дава решение на множество проблеми, като например натоварване на конструкцията и избягване на мокрите процеси. Обзавеждането на стаи, в които се използва сухо строителство може да стане няколко часа след боядисване, тъй като влагата на практика отсъства. При положение, че използвате пожароустойчив гипсокартон вие може да разчитате на пожарна безопасност, там където сте го монтирали.

Сухото строителство е особено подходящо за райони с висока сеизмичност. При по-малкото натоварване в горните части на сградата се случва и ограниченото предаване на хоризонталните и вертикалните натоварвания върху така наречената преградна конструкция. Вътрешните стени направени от гипсокартон се използват, както за домашни нужди, така и в хотелиерските среди. Хотелите разчитат на този материал, защото им осигурява по-малка дебелина на стените, което от своя страна води до наличието на повече пространство и помещения.

Може би точно тук е мястото да споделим, че гипсокартонът ни дава топло и шумоизолация, от които имаме нужда. Разбира се, съветваме ви поставянето му да се извършва от професионални строителни работници знаещи как се борави с въпросни материал. Ако имате някакви колебания относно поставянето му, винаги може да направите консултация в някоя фирма за вътрешни ремонти.

В обобщение

Наличните системи за сухо строителство представляват лесно и бързо решение, за да преустроите вашия дом или офис. Те ни помагат да намалим разходите си за отопление и електричество, притежават красив външен вид и са идеален избор за стени и тавани. Възможен и практичен дизайнерски подход, който ще накара вашия дом да заблести.

dilyanrankСтроителствовидове гипсокартон,топлоизолация,шумоизолация
Без никакво съмнение гипсокартона е съществено важен компонент в системата за сухо строителство. Той представлява плоскост изградена на гипсова основа и има приложение при изграждането на стена, окачен таван и прочие. Има три основни вида гипсокартон, а именно обикновен, пожароустойчив и водоустойчив. Един от най-търсените видове е обикновеният, въпреки...