tapetiАко сте решили да декорирате дома си с тапети, то значи е дошло времето да изберете техния вид, цвят, мотив и материал, от който са изработени. За всяка стая може да подходите по различен начин, а предложенията на пазара за мебели са буквално хиляди. Най-доброто решение е да направим консултация със специалист, но също така можем да вземем и собствено решение, като знаем някои основни неща за съществуващите видове тапети.

Както споменахме днес имате възможност да изберете от огромното разнообразие тапети, като всеки отделен вид има специфика на залепване. Използват се различни техники на поставяне, лепила и други инструменти, които трябва да подготвите преди изпълнението на самата работа.

Основните хартиени тапети се предлагат на ниски цени и могат да се намерят във всеки мебелен магазин. В тази графа влизат и фототапетите предпочитани от мнозина семейства. Те се поставят лесно и единственото по-сериозно изискване е да не натискате с голяма сила хартията по време на лепене, тъй като влагата от нанесените лепила може да доведе до тяхното разкъсване.

Другият много използван вид са тези с винилово покритие. Те имат хартиена повърхност и основа, запечатани с втечнен винил. Именно винила прави тези тапети водоустойчиви, така че вие може да ги миете с вода и различни почистващите препарати. Мнозина предпочитат именно винилови тапети, защото се лепят много лесно, а също така се махат безпроблемно.

Също така може да разчитате на акрилни тапети и фолио, които подхождат на малки по размер помещения със слаба или без наличието на натурална светлина. Нужно е стените, върху които ще се лепят тапетите да бъдат съвършено гладки.

Що се отнася до текстурните тапети притежаващи копринено или кадифено покритие, те по стандарт притежават ламаринена основа с подходящата плътност, което ги прави подходящи дори при стени с различни несъвършенства. Това се и едни от най-скъпите видове тапети на пазара към днешна дата. Лепенето им става трудно и за това се препоръчва поставянето им от професионалист.

В заключение можем да кажем, че главното условие при селекцията на тапети, е да намерите подходящите цветове и шарки за вашето красиво обзавеждане. Уверете се, че избрания принт подхожда на даденото помещение и купувайте смело.

dilyanrankРемонт на домаакрилни тапети,винилово покритие,ремонт на дома,тапети,текстурни тапети,фототапети
Ако сте решили да декорирате дома си с тапети, то значи е дошло времето да изберете техния вид, цвят, мотив и материал, от който са изработени. За всяка стая може да подходите по различен начин, а предложенията на пазара за мебели са буквално хиляди. Най-доброто решение е да направим...