Предимствата на външната топлоизолация са лесно видими от всички. Поради тази причина, все по–голям брой от домакинствата започнаха да се възползват от тази услуга. С помощта на външната топлоизолация се постига намаляване на разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото. За природолюбителите е от значение, че този тип изолация се бори ефективно с глобалното затопляне като ограничава топлинното излъчване от закритото пространство към околната среда. За радост на българите, които са решили да обновят домовете си, всеки жилищен блок може да кандидатства за отпускане на средства за извършване на саниране. Но, все още голяма част от хората предпочитат да направят ремонт и изолация на собствения си дом, без да отчитат негативните резултати за цялата сграда.

naparcheВъншната топлоизолация на парче в София и цялата страна се превърна в често срещана гледка. На фона на остарелите и олющени блокови сгради се появиха цветни петна в синьо, розово, оранжево и всевъзможни други цветове – в зависимост от вкуса или по–скоро безвкусието на собствениците на жилището. Но, ако липсата на естетически вкус може да бъде пренебрегната, то негативните последици след извършването на такава частична изолация се наблюдават само след 1–2 години.

При извършването на частична външна изолация се създава опасност както за обитателите на жилището, така и за техните съседи. За да се почувства положителен ефект, цялата жилищна сграда трябва да бъде изолирана. В това число се включва и таванът. Често правена грешка от клиентите е търсенето на евтини услуги. Но ниските цени са предпоставка за ниско качество на работа. Когато става въпрос за смяна на дограма, повишаването на енергийната ефективност е гарантирана. Но в случайте с външна топлоизолация нещата не стоят така. Между изолираните и неизолираните етажи се образуват разлики в температурите. Тези разлики водят до конденз, мухъл и топлинни вълни. Появата на влага и мухъл води до начало на корозионен процес върху повърхността на желязната арматура и елементи. Не след дълго, сградата започва да се руши.

Спасението от това е незабавен и скъп ремонт. При частичните изолации се постига ефект, който е с временен характер. След година-две, вредите върху жилището са по – големи, от тези преди извършването на изолацията. Проблемът се наблюдава все по – често в столичния град, където голяма част от населението приижда от по – малките градове и села и привнася своите заблуди в местното строителство. Външната топлоизолация на парче освен, че е енергийно неефективна е и опасна за цялата сграда. Парите, които се дават за ремонтната дейност са нищо в сравнение с тези, които ще трябва да бъдат заплатени за поправяне на бъдещите щети. Когато се вземе решение за извършване на топлоизолация на апартамент е препоръчително това да се обсъди с всички жители на въпросната сграда. Цялостното саниране на жилищния блок ще защити сградата от вредни атмосферни влияния и ще повиши енергийната ефективност.

dilyanrankТоплоизолациявъншна топлоизолация,енергийна ефективност,изолация на парче
Предимствата на външната топлоизолация са лесно видими от всички. Поради тази причина, все по–голям брой от домакинствата започнаха да се възползват от тази услуга. С помощта на външната топлоизолация се постига намаляване на разходите за отопление през зимата и за охлаждане през лятото. За природолюбителите е от значение, че...