Вратите са вероятно едни от най-важните компоненти във всяка сграда, поради което е важно да обмислим внимателно не само какви модели ще използваме, кои материали, но и как ще подходим към монтажа. Днес пазарът предлага огромен асортимент  от интериорни врати в София, което прави избора на модели по-лесен от всякога. Това, което може сериозно да ви вгорчи живота, обаче е проблемът с монтажа – ще се изненадате колко много грешки допускат хората при тази процедура.

За да ви спестим горчивия урок, тук ще разгледаме основните аспекти, свързани с поставянето на вратите във вътрешните помещения. В този материал ще засегнем най-важните въпроси, на които трябва да си отговорите, за да преминете бързо, безпроблемно и изгодно през деликатната операция по монтирането на закупените врати.

Кога трябва да се монтират интериорните врати?

интериорна врата в СофияЗа разлика от входните врати, интериорните могат да почакат подходящия момент, в който да бъдат поставени. Тъй като най-често вратите се монтират след основен ремонт или завършване на строителни дейности е важно да изберете точния момент, така че да не усложнявате допълнително монтажа и да постигнете максимално изчистена интериорна визия. Вътрешните врати се монтират, едва когато основните строителни дейности са приключили, включително измазване на стените, боядисване, лепене на тапети и полагане на подови настилки.

Предварителното монтиране на касата и заобикалящите я первази ще ограничи възможността за довършителна обработка на стените, затова е по-добре да приключат всички довършителни работи, а монтажът на вратите да бъде последен като дейност. Полагането на твърда подова настилка също трябва да предхожда монтажа, за да се определи точната височина на касата, като е добре да изчакате поставянето на вратата преди да бъдат поставени первазите, свързващи пода и стените. В обобщение, монтажът  на интериорните врати може да започне чак след приключване на ремонта или строителните процедури.

Как трябва да протече монтажа?

Технологията по монтирането на вътрешните врати е специфична, поради което няма да се спираме подробно на техническите аспекти на манипулацията. Как ще протече монтирането зависи от много фактори – вид на стените (тухла, панел, дървени плоскости, бетон и др.), начин на отваряне на крилата и т.н. Най-сложната и отговорна част от процедурата е монтирането на касата в отвора на стената – колкото по-качествено е извършена тази процедура, толкова по-дълго и безпроблемно ще ви служи вратата. Съвременните врати и по-конкретно касите, с които са окомплектовани се монтират към стената посредством специална монтажна пяна. Начинът, по който се нанася пяната и нейното количество определят функцията на цялата врата, затова тази част от монтажа е сред най-отговорните дейности.

Кой да монтира новите интериорни врати във вашия дом?

Както вече посочихме, от монтажа зависи колко дълго и как ще ви служи всяка врата, затова съветът ни е да потърсите специалист за тази дейност – най-добре фирмата, от която сте закупили вратите. Производителят най-добре може да съобрази методите на поставяне с вида и материалите, от които са изработени вратите, както и начинът на отваряне спрямо особеностите на всяко помещение. Професионалният монтаж се заплаща допълнително, но това не бива да ви спира да се възползвате от услугата. Доверете се на добри професионалисти и ще се радвате на красиви и перфектно функциониращи интериорни врати в своя дом.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2016/09/interiorni-vrati-sofia.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2016/09/interiorni-vrati-sofia-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Вратите са вероятно едни от най-важните компоненти във всяка сграда, поради което е важно да обмислим внимателно не само какви модели ще използваме, кои материали, но и как ще подходим към монтажа. Днес пазарът предлага огромен асортимент  от интериорни врати в София, което прави избора на модели по-лесен от всякога....