оградни панаЗащитата на открито пространство винаги е доста трудна процедура, особено ако се касае за обширна площ от неравен терен с лоша видимост. Необходимостта от висока степен на защита затруднява ситуацията още повече – такава ситуация изисква зорко видеонаблюдение, което е възможно само чрез централизирана система, командвана от отдалечено разстояние.

Регистрирането на събития обаче е безсмислено, ако не е комбинирано със солидно ограждение, което да спира достъпът на случайни лица до въпросният обект. В такива ситуации се прибягва към инсталация на оградно съоръжение, което до може да обхване цялата дължина на съответното пространство. По последни данни на компанията Евроматика, доста хора разчитат на функциите на модерната периметрова охрана или на ограда с електрически импулси, които не са опасни за живота, но възпрепятстват нежелано влизане.

Добре познат, но понякога забравян метод за преграждане на големи открити територии, са високите оградни пана. Те са съоръжения с изключителна здравина, изработени от термично обработена поцинкована тел. Преграждението представлява класическа телена конструкция с тесни отвори, които напълно изключват преминаване, дори и на малко дете. Поцинкованото  покритие и прахово боядисване запазва структурата й при всякакви температурни амплитуди, обилни дъждове, снеговалежи, както и от силните UV лъчи.

Здравината на този тип съоръжение се дължи на точково заваряване, което фиксира изключително здраво отделните телени елементи. Счупването им под въздействие на външен натиск или режещи уреди. Освен изключително устойчива на корозия и механична сила, тя е и невъзможна за преодоляване. Монтирането на такива пана се използва изключително често при отделяне на спортни площадки, индустриални заводи и фабрики, селскостопански и частни парцели, градини и много други обществени и частни имоти.

Защо са по-добри от електрическата ограда

Електрическите ограждения защитават чрез импулси с различна честота. Те не са достатъчно силни, за да причинят сериозни физически наранявания, но все пак разчитат на силен телесен дискомфорт за възспиране на нежелани посетители. За обекти от особено значение тази мярка се приветства, заради безотказният й ефект – неприятното усещане стопира всяка мисъл за нерегламентирано влизане.

Оградните пана също предоставят изключително стабилно ограждение, като изключват неприятният физически ефект на електрическият ток. Те предотвратяват пропуск до обекта напълно безболезнено, разчитайки единствено на невероятно солидната си конструкция. Тя е физически ненарушима и експлоатацията й може да продължи в разстояние на няколко десетилетия, предоставяйки същата степен на сигурност.

Най-високофункционалните пана

Оградното пано е от метални профили с различна дебелина. Производителите създават такива преграждения от ковано желязо, ламарина и стоманена тел. Условието за функционалност е точковата заварка на металните профили, която е от основно значение за якостта на оградата. Още по-солидна защита се постига при избор на поцинковани профили  за свързване – те са заздравени посредством галванизация и на практика неразрушими. Доста от поцинкованите модели са с полиестерно (PVC) покритие, което е допълнителна защита против обелване и олющване, и придава красива визия.

Този тип преграждение е с включени метални стълбове, към които са прикрепени телените профили. При поръчка на такъв тип пана, трябва да изискате  присъствието на крепежни елементи, които са необходими за монтиране на телената ограда към стълба. Цената на различните модели варира, но като цяло, тя не бива да е водещ фактор, понеже изгодата от тях се усеща изключително осезаемо по време на експлоатация.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2018/09/ogradni-pana.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2018/09/ogradni-pana-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Защитата на открито пространство винаги е доста трудна процедура, особено ако се касае за обширна площ от неравен терен с лоша видимост. Необходимостта от висока степен на защита затруднява ситуацията още повече – такава ситуация изисква зорко видеонаблюдение, което е възможно само чрез централизирана система, командвана от отдалечено разстояние. Регистрирането...