Как да подготвите помещенията преди опръскване?

Пръскане против хлебарки може да бъде извършено както от вас самите, така и от професионална фирма за Дератизация, Дезинсекция и Дезинфекция. Успехът на мероприятието зависи от много фактори, но на първо място от вашата упоритост и желание за победа над този много устойчив на въздействия вредител.

Първата стъпка, която обуславя успеха на начинанието, наречено опръскване срещу хлебарки е подготовката на помещенията, а това означава да осигурите достъп на химикалите там, където е най-вероятно да се намират гнездата и скривалищата на насекомите. Преместете всички мебели на разстояние поне 1см от стената, така че третирането зад тях да е напълно възможно.

Опръскването под и зад мебелировката ви гарантира и още нещо – по-дълъг престой на химикалите във вашето жилище. Тъй като много от собствениците на жилища пренебрегват указанията на професионалните фирми и бързат да измият препарата преди да е изтекъл определеният срок или го правят по невнимание, химикалите, нанесени на трудно достъпни места ще останат да действат възможно най-дълго, а това гарантира унищожаване на цялата популация на вредителя.

Част от подготовката включва основно почистване на всички битови електрически и отоплителни уреди. Всеизвестно е, че хлебарките обичат влагата и топлината, поради което гнездят и снасят яйцата си точно в тези компоненти от домакинското оборудване. Вътрешността на битовите уреди е не само трудно достъпна за хората, но и топла в повечето случаи, а това гарантира отлична среда за размножаване на най-упоритите инсекти на Земята.

Добре е да изнесете домакинските уреди на студено, преди да започне опръскването, а още по-добре ако можете да ги разглобите и почистите внимателно, тъй като в повечето случаи яйцата остават непокътнати, а това означава бърза поява на нова популация след кратко време. Почистването на битовите уреди е необходимо и по друга причина – хигиената. Все пак не бихте желали в кафе машината или готварската ви печка да има остатъци от насекоми, обхождали мръсната канализация до скоро?

Необходимо е също да се обработят санитарните възли и мокрите помещения, тъй като те са пряко свързани с канализационната мрежа, от където проникват хлебарките. Важно е отворите на отдушниците, каналите и сифоните в банята и кухнята да бъдат запушвани няколко последователни вечери след опръскването, за да се ограничи възможността за бягство на вредителите. Там, където можете е добре да почистите с прахосмукачка, с цел да изсмучете яйцата, които женските екземпляри снасят ежедневно.

Как да си гарантирате успех в борбата с хлебарките?

За да има някакъв смисъл от едно пръскане против хлебарки е важно кой и как ще извърши процедурата. Много хора се доверяват на обещанията на производителите на аерозоли срещу насекоми и решават, че с тях могат да постигнат някакъв успех. Свободно продаваните в аптеките спрейове могат да убият хлебарките само ако ги напръскате директно, но това е изключително неефективно срещу армия от десетки милиони екземпляра.

Победа над хлебарките можете да си гарантирате единствено ако използвате услугите на професионална фирма, тъй като лицензираните ДДД фирми имат достъп до най-ефективните препарати. Тези препарати се продават при специален режим и единственият начин да се снабдите с тях е да ги закупите от такава фирма. Притежанието на препарата, обаче не ви гарантира успех, защото е важно в какво съотношение ще бъде разреден химикалът и как ще бъде използван.

Ако искате да се избавите завинаги от хлебарките, използвайте услугите на специалистите. Това ще ви спести не само време, но и средства, защото едно професионално опръскване ще ви излезе много по-евтино, отколкото неколкократни периодични обработки с неефективни аерозоли или друг вид препарати за домашно ползване.

Професионално извършеното пръскане против хлебарки ви гарантира успех и поради още една причина – професионалистите третират цялата сграда. Когато се борите с този нашественик само на собствена територия, вие сте обречени на сигурно поражение, тъй като общите части, като мазета, стълбища и коридори остават зона, свободна за вредителя. Можете да помогнете, като съдействате на професионалната фирма с правилни и последователни действия, но не и да победите сами във вечната война между човека и хлебарката.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2015/11/hlebarka.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2015/11/hlebarka-300x246.jpgdilyanrankЗа дома
Как да подготвите помещенията преди опръскване? Пръскане против хлебарки може да бъде извършено както от вас самите, така и от професионална фирма за Дератизация, Дезинсекция и Дезинфекция. Успехът на мероприятието зависи от много фактори, но на първо място от вашата упоритост и желание за победа над този много устойчив на...