В какво се състои прелестта на оградите от ковано желязо?Днес е невъзможно да видим частен дом без ограда или поне ограждение от метална мрежа. Оградата е изключително важно съоръжение. Тя дефинира границите на имота и предотвратява навлизането в него на нежелани гости и животни. В последните години оградната конструкция играе все по-важна декоративна роля и кованите модели набират все по-голяма популярност.

С какво кованите огради превъзхождат всички останали?

Красивата ограда подсказва за добрия вкус и статута на собствениците на един дом. Най-големите естети с добри финансови възможности си поръчват изработка на огради от ковано желязо. Този вид конструкции се свързват хармонично с всяка фасада и ландшафтен дизайн, създавайки усещане за достолепност и престиж.

Кованите огради имат множество предимства, които си струва да разгледаме детайлно. Това са:

  • Здравина, надеждност и дълъг експлоатационен живот – това са качества, които винаги са били приписвани на оградите от изкован метал. Силата и дъговечността на тези съоръжения се дължи на устойчивостта на метала на влага, високи и ниски температури и други негативни влияния на околната среда;
  • Сигурност. Високата здравина на металната конструкция дава спокойствие и сигурност срещу неправомерно проникване в конкретния имот. Трябва да уточним обаче, че за да дава сигурност, оградата трябва да бъде висока, а не ниска, тоест – декоративна;
  • Лесна поддръжка. Ако по време на монтажа всички елементи на металната конструкция са обработени с антикорозионни препарати и имат защитно покритие, тогава кованата ограда ще издържи много дълго време без ремонт и подмяна на отделни сегменти;
  • Компактност. За разлика от масивните тухлени и каменни зидове, оградите от ковано желязо не отнемат значителна част от дворното пространство. Те също така не хвърлят сянка върху насажденията по границите на имота и не пречат на тяхното развитие.
  • Висока естетическа стойност. Това е най-ценното качество на всяка ограда от ковано желязо. Дори най-семплите дизайни имат висока декоративна стойност, благодарение на стилизираните върхове на пръчките (метални профили).

Ако трябва да посочим недостатък на кованите оградите, то това безспорно е доста високата им цена. Не всеки може да си ги позволи, но въпреки това има производители като PanaFence, които предлагат доста атрактивни оферти на потенциалните купувачи. Фирмата предлага изработка и монтаж на огради от ковано желязо, като и двете дейности се отличават с превъзходно качество.

Особености на монтажа

Монтажът на огради от ковано желязо е задължително да се направи професионално, по възможност – от фирмата производител. В процес на инсталиране на оградата е важно да се вземат предвид всички нюанси, които имат значение за всеки етап от монтажа, от избора на материал и дизайн, до коване, монтаж и обработка.

Ето защо, без да имате определен опит и професионални умения, не си струва си да се заемате с тази доста сложна задача. Свържете със специалисти, които ще направят всички необходими изчисления за материали и работа и ще изпълнят операцията по начин, който гарантира удоволствието ви от ежедневното използване на оградното съоръжение.

Оградата винаги има един ключов компонент и това е дворната порта. Тя трябва да следва стила на оградното съоръжение, така че кована порта е друго перо в разходната част на един такъв проект. Днес от кован метал могат да се изработват както класически радиални, така и плъзгащи се врати. И двата вида могат да се оборудват с автоматично задвижване.

https://stroej.com/wp-content/uploads/2023/05/V-kakvo-se-sastoi-prelestta-na-ogradite-ot-kovano-zhelyazo.jpghttps://stroej.com/wp-content/uploads/2023/05/V-kakvo-se-sastoi-prelestta-na-ogradite-ot-kovano-zhelyazo-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Днес е невъзможно да видим частен дом без ограда или поне ограждение от метална мрежа. Оградата е изключително важно съоръжение. Тя дефинира границите на имота и предотвратява навлизането в него на нежелани гости и животни. В последните години оградната конструкция играе все по-важна декоративна роля и кованите модели набират...