Едва ли има по-качествено решение за подово покритие от поставянето на мрамор. Причините за това са наистина многобройни, като се започне от това, че мраморът притежава изключителни естетически качества и с стигне до това, че той е изключително здрав и устойчив материал, който трудно се поддава на каквото и да било външно влияние.

Със сигурност няма как да откриете друга подова настилка, в това число дори и най-скъпия вносен теракот, която да може да се похвали с толкова много положителни страни на куп. Но въпреки всичко това, много е погрешно да приемаме и третираме мрамора като 100% неуязвим материал, който не се нуждае от никаква поддръжка.

Ако върху мраморна повърхност постоянно се влачат предмети, особено такива с твърда или неравна повърхност, рано или късно това ще нарани мрамора, защото не бива да се самозалъгваме, че мраморът е неуязвим. Все пак това не е диамант и може да повредите подовата си настилка без да желаете.

Но дори и да се грижите за мраморния под във вашия дом, вила, офис или хотел с изключително внимание, неизменно идва един момент, в който подовата настилка започва да губи своя блясък. Тогава е момента да потърсите фирма, която да изшлайфа мраморната подовата настилка.

Какво представлява шлайфането на мрамор?

Под шлайфане на мрамор нямаме предвид това, че вашият под ще бъде подложен на някаква сериозна ремонтна дейност. Съвсем не. Полирането на мраморните повърхности не изисква подобни мерки. Достатъчно е само да потърсите добра почистваща фирма, която да притежава необходимата техника за шлайфането на мрамора и да поръчате почистване на вашия дом, офис или вила.

Бързаме да ви успокоим, че полирането на мрамор далеч не напомня на цикленето на паркета и всъщност не изисква да се отстранява повърхностния слой на мраморната настилка. То се прави по съвсем безвреден за повърхността метод и е изключително щадящо. Обикновено за обработката на такъв тип повърхност се използват препарати, които са по-скоро в категорията почистващи.

С помощта на специална машина и някои специално предназначени препарати служителите ще обработят пода и ще отстранят от него всички формирали се натрупвания, петна и замърсявания. Това понякога е по-трудно и изисква големи усилия, което кара хората да си мислят, че петната не могат да бъдат отстранени, но това не е така.

Разбира се, почистването на замърсяванията само по себе си не е съвсем достатъчно и обикновено се изисква да се добавят и препарати, които да придадат завършеност на процеса. Така при полиране на мрамор винаги се постига не само блясък, но и допълнителна устойчивост.

Много от препаратите, които се използват при шлайфане на мрамор имат и защитни функции. Поставени накрая, те създават защитен филм върху мраморната повърхност и това я прави не само огледална като блясък, но и по-устойчива на замърсявания, удар, издрасквания и други външни влияния.

Да не забравяме и още нещо много важно – от голямо значение е да се определи дали вашата мраморна подова настилка е от истински мрамор или от изкуствено създаден. Това е важно, защото различните видове мраморни настилки се третират и обработват съответно по различен начин. Ето защо е добре да предупредите фирмата за почистване какъв е вашият под.

http://stroej.com/wp-content/uploads/2016/02/mramor.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2016/02/mramor-300x247.jpgdilyanrankРемонт на дома
Едва ли има по-качествено решение за подово покритие от поставянето на мрамор. Причините за това са наистина многобройни, като се започне от това, че мраморът притежава изключителни естетически качества и с стигне до това, че той е изключително здрав и устойчив материал, който трудно се поддава на каквото и...