plochkiНяма съмнение, че именно плочките са най-добрата облицовка за банята. Естествено различните видове, цветове, материали и размери са много на брой и ние трябва да вземем най-правилното решение. Не всички варианти обаче са подходящия избор във вашия случай. Ние ще се опитаме да ви помогнем с предстоящия ремонт на банята и селекцията на плочки.

Задължително е да знаете точната квадратура на банята ви. Това ще ви помогне да посочите точния размер на плочките. Измерете не само пода, но и стените, защото ще лепите плочки и върху тях. Имайте предвид, че използването на фаянсови плочки е само за стени. Това така заради тяхната тънкост, която не позволява приложението им на пода заради натоварването.

Теракотните плочки и тези от гранитогрес са подходящото решение за кухня и баня. В днешни дни съществуват немалко производители на плочки за баня, така че разгледайте какво предлагат магазините за обзавеждане. Другият вариант е да потърсите информация в интернет, където също ще може да закупите точните плочки за конкретните ви нужди.

Внимателно проверявайте дебелината на плочките, които ще използвате и особено тези за пода, тъй като именно те са подложени на най-голямото натоварване. Дебелината е фактор и за по-лесното поставяне на плочката, така че имайте предвид този така важен елемент.

Когато купувате плочки ги прегледайте внимателно за подутини или пукнатини. Ако последните са налични, то имайте предвид, че дадените плочки са застрашени от счупване по време на лепене. Някои търговци може да предложат некачествена стока и за това ние клиентите трябва да оглеждаме всички детайли.

Едно от най-важните неща е да изберете плочки с повишена устойчивост на влага. Ако плочката не е устойчива на влага това значи, че повърхността й няма да е грапава и лесно може да се подхлъзнете на нея, когато сте в банята. Освен това тази плочка лесно ще загуби автентичния си блясък и ще се захаби.

dilyanrankРемонт на домагранитогрес,избор на плочки,плочки за кухня,ремонт на баня
Няма съмнение, че именно плочките са най-добрата облицовка за банята. Естествено различните видове, цветове, материали и размери са много на брой и ние трябва да вземем най-правилното решение. Не всички варианти обаче са подходящия избор във вашия случай. Ние ще се опитаме да ви помогнем с предстоящия ремонт на...