От много време насам дървесината е предпочитан материал в строителството. Тя е лесна за обработка и притежава куп полезни свойства – здравина, красив външен вид, топло и шумоизолационни способности и други. Всички те дават обосновката за правилното й приложение за битови нужди или голямата индустрия.

Дървото има някои недостатъци, като например лесното му разяждане от насекоми, огъня и гниенето. Защитата на дървените елементи и конструкцията се явява, както израз на правилно отношение към материала, така и необходимост за ползвателите му.

darvesinaСъвременните технологии и науки родиха методи за обработка на дървен материал, която отстранява всички негови несъвършенства. На български пазар може да се намери инсектицидна и фунгицидна продуктова линия, която да ви гарантира добрата защита на дървесината, мазилките и други. Основната цел на продуктите е да пазят дървото от огън и дървоядни насекоми.

Препоръчваме ви да използвате продукти за обработка посредством импрегниране на дървесни елементи и нова дървесина, а също така и при дървени детайли и конструкции на сгради изложени на влошени атмосферни условия или нападение от инсекти. Не се притеснявайте за нищо, тъй като на ваша страна имате лесно приложение на продуктите. Последните обикновено се разтварят във вода и се нанасят с мека четка или чрез пръскане.

Основната цел е активните вещества да проникнат в дървесината, за да направят връзка с наличната целулоза, което води до траен ефект, от който имате нужда. В случая не се образува слой на повърхността, както е при боите и лаковете, който след време да се люпи и напуква.

В обобщение можем да кажем, че днес пазара може да ни предложи качествени продукти, които да пазят дървесината свежа и здрава за максимално дълъг срок от време. Защитата от студ, дъжд, сняг и прочие е изключително важно, а също и съпротивата срещу дървоядите. Препаратите, които ще намерите не позволяват поява на гъби, ларви, плесени и други странични явления, така че ще разчитате 100% на ползотворното им действие.

dilyanrankСтроителстводървен материал,дървени конструкции,дървесина
От много време насам дървесината е предпочитан материал в строителството. Тя е лесна за обработка и притежава куп полезни свойства – здравина, красив външен вид, топло и шумоизолационни способности и други. Всички те дават обосновката за правилното й приложение за битови нужди или голямата индустрия. Дървото има някои недостатъци, като...