nastilkaПазарът предлага истинско изобилие от подови настилки и често това обърква клиентите, когато искат да изберат добър под за помещенията в жилището си. В днешно време наблюдаваме голямо разнообразие от ламинирани паркети различни като дизайн, стил и цвят.

Преди да се спрете на даден ламинат обаче, е нужно да го съчетаете с интериора на вашия дом или работно място. Най-важното нещо е подът да се допълва със заобикалящата ви среда. Естествено тук важна роля играят и финансовите ви възможности, така че предварително определете бюджета за покупка на подова настилка.

Друга възможност пред вас е да сложите керамика или теракот, защото те са лесни за почистване и поддръжка, но за разлика от ламината държат студени вашите стаи. Съобразете се с всичко това преди да направите дадената покупка, за да не съжалявате на по-късен етап.

И когато говорим за подови настилки не може да пренебрегнем мокета. Той е особено подходящ за спални, но не се препоръчва за детски стаи. За разлика от гореспоменатите варианти мокета е доста труден за поддръжка, тъй като събира много прах. Все пак усета, че стъпвате на мокет е приятен, топъл и мек, което го прави един класически избор за всеки от нас.

Някои хора пък избират балатум за подова настилка. В наши дни може да откриете доста качествени балатуми, като същественото им предимство е, че могат да се открият в страхотни разцветки. Не трябва да бъркаме този вид балатум с онзи познат от социалистическите времена, тъй като разликата е доста голяма. Балатумът е елементарен за почистване, но като минус може да изтъкнем факта, че се износва и наранява много лесно.

Вие решавате дали да изберете ламиниран паркет, теракот, мокет, балатум или друг вид подова настилка за дома си. В тази статия очертахме най-важните качества на различните варианти, така че да може да вземете най-правилното решение.

dilyanrankРемонт на домакерамика,ламинат,мокет,подови настилки,теракот
Пазарът предлага истинско изобилие от подови настилки и често това обърква клиентите, когато искат да изберат добър под за помещенията в жилището си. В днешно време наблюдаваме голямо разнообразие от ламинирани паркети различни като дизайн, стил и цвят. Преди да се спрете на даден ламинат обаче, е нужно да го...