мопПочистването на твърдите подови настилки е лесно само ако стоиш и гледаш отстрани. Работата е трудоемка, а резултатите не винаги са задоволителни, защото често след измиване, се оказва, че подът трябва и да се полира. Понякога препаратите, в които топим текстилния парцал оставят бели следи по измития под, които могат да се премахнат само с повторно измиване с чиста вода, а понякога и с полираща паста.

За радост на домакините, за които гореописаната ситуация е постоянен проблем, на пазара се появиха ново поколение почистващи мопове. Налични са разработки на различни производители, чийто дизайн и принцип на работа може да са различни, но концепцията им е една и съща – лесно почистване и винаги отличен резултат.

Какво представляват електрическите мопове?

В каталога на онлайн магазин Giga.bg можете да се запознаете в детайли с характеристиките на някои от електрическите мопове, предлагани на родния пазар. Един чудесен модел е Supermaid, който има два въртящи се диска, точно като професионалните машини. Работата с него е повече от лесна, защото уредът е лек и с ергономичен дизайн.

Най-голям интерес у потребителите представлява безкабелната работа на почистващото приспособление. Голяма част от моповете се захранват от презаредима батерия. Това означава, че няма да се дразните от оплитащи се кабели и няма да ви се налага да изключвате и включвате мопа от един контакт в друг, за да почистите цялото жилище.

Обикновено такива уреди са оборудвани с 1200 mAh литиево-йонни батерии. При 3 часово зареждане, батерията осигурява 1 час непрекъсната работа. Устройствата се доставят в комплект с батериите, които обикновено са в разредено състояние. Ще се наложи да заредите подочистачката, преди да пристъпите към нейната експлоатация.

Телескопична дръжка – удобство за домакини с всякакъв ръст

Случвало ли ви се е да изпитвате болки в гърба и ставите само след едно основно почистване на подовете в дома си? Такива болежки спохождат много домакини и те се дължат на неудобната поза, която трябва да заемат, докато чистят. Стандартните метални и пластмасови дръжки на обикновените мопове не са удобни нито на по-ниските, нито на по-високите дами.

За да осигурят на ползвателя максимален комфорт, производителите на електрически подочистачки интегрираха телескопичната дръжка в дизайна на своите разработки. Разтягането на дръжката става бързо и без никакви усилия, така че, ако се налага да измиете пространството под легла и други мебели, няма да е нужно да се навеждате, да коленичите и изобщо да се измъчвате физически.

Перящи се подложки

Както вече споменахме, моповете на ток имат почистваща глава, в основата на която са инсталирани два въртящи се диска. При повечето модели дисковете са вид сменяеми приставки – има приставки за почистване и такива за полиране на подовите настилки. Всеки диск е покрит със специална микрофибърна материя, която може да се сваля и пере както на ръка, така и в перална машина.

Предимството на това текстилно покритие е, че не оставя никакви власинки по повърхността – още нещо, заради което никой не обича обикновените парцали. Добре изпраната подложка премахва мръсотията от пода с много по-голяма ефективност. За разлика от механичните мопове, тук изстискването на излишната течност е много по-лесно. Моделите, оборудвани със спрей, ви позволяват да измивате повърхностите, докато просто движите мопа върху тях.

http://stroej.com/wp-content/uploads/2021/06/mop-za-pochistvane.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2021/06/mop-za-pochistvane-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Почистването на твърдите подови настилки е лесно само ако стоиш и гледаш отстрани. Работата е трудоемка, а резултатите не винаги са задоволителни, защото често след измиване, се оказва, че подът трябва и да се полира. Понякога препаратите, в които топим текстилния парцал оставят бели следи по измития под, които...