Спално бельоИзборът на висококачествено и удобно спално бельо е също толкова важно, колкото и закупуването на удобно легло и матрак с правилната ортопедична опора. Ако искате безопасен и дори здравословен комплект, който да ви радва с външния си вид дълго време, да донесе уют във вашата спалня, ви съветваме да обърнете внимание на естествените материи. Спалното бельо е добре познато на поколения домакини.

Спално бельо: особености по избор

Ако някога сте чували отрицателни отзиви за дадено спално бельо или вие сами имате неприятно преживяване при използването му, най-вероятно причината е лошото качество на комплекта. Първото нещо, което трябва да запомните, е, че добрите продукти не могат да бъдат евтини. Изберете комплекти от доверени марки, например френския производител и това определено няма да ви разочарова. Обърнете внимание и на следните параметри:

  1. плътност на тъкане – колкото по-тънка е тъканта и колкото повече празнини в нея, толкова по-скоро тя ще се скъса;
  2. наличието на двойни шевове – някои материи са доста трудни за обработка, а двойните шевове са необходими, така че връзките на елементите да са здрави и да не се разминават;
  3. липса на химическа миризма, което може да показва използването на токсични бои.

Косвени признаци за добро спално бельо се състоят от еднаквостта на двете страни на завивката, хармонично съчетани цветове, дебелина и текстура на шевовите конци.

Спалното бельо има тенденция да се свива и деформира, когато е подложено на много гореща вода, но това може лесно да бъде избегнато, ако спазвате правилата за употреба на производителя. Естествената тъкан се набръчква бързо и е доста трудна за гладене.
Но можете да изберете дизайн на комплекта, с който ще се чувствате добре, удобно и релаксиращо. Не забравяйте, че тук цената определя качеството на продукта.

За спокоен и релаксиращ сън, изберете най-доброто на пазара за вас!

Източник: spalnobelio.bg

http://stroej.com/wp-content/uploads/2021/05/04-Spalno-belo-harakteristiki-izbor-i-grizhi-za-nego.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2021/05/04-Spalno-belo-harakteristiki-izbor-i-grizhi-za-nego-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Изборът на висококачествено и удобно спално бельо е също толкова важно, колкото и закупуването на удобно легло и матрак с правилната ортопедична опора. Ако искате безопасен и дори здравословен комплект, който да ви радва с външния си вид дълго време, да донесе уют във вашата спалня, ви съветваме да...