Как да изберем цвета на банята?Ако ни предстои ремонт и искаме да обновим и разкрасим интериора на банята, първото нещо, което обмисляме е цветът на декора. И с право, защото имаме нужда банята не само да е практична и удобна, но и да бъде също така атрактивна, с топла и уютна атмосфера.

За да постигнете това, вземете предвид всички възможни варианти и си помислете добре на кой от тях е най-добре да се спрете. Припомнете си дизайна на старата баня – кое в него най-много ви дразнеше и все се заричахте да промените? Е, вече имате тази възможност и не трябва да я пропускате.

Но да се изберат точните цветове и нюанси за декора на банята си е цяло изкуство.

Нуждаете се от внимателно проучване на характеристиките на основните цветове и възможностите за тяхното комбиниране, както и от дизайнерски съвети.

Най-удачно е да изберете такъв основен цвят за банята, който ще регулира визуалното възприятие на пространството. Например, цветът на малката баня не трябва да е тъмен или твърде наситен, тъй като това допълнително ще я намали. Докато с цветовете и нюансите при големите бани може да експериментирате на воля.

Друго важно условие за красив дизайн е цветът на стените в банята, както и акцентите, да съответстват на стила.

Минималистичната баня ще изглежда страхотно с монохромни цветове като избор на стените и пода. Същото се отнася и до другите авангардни стилове.

Ако банята е стил Рустик, най-добре заложете на нюансите в жълто-оранжевата гама. С тях банята ви ще спечели много жизненост и уют.

Винтидж баня пък би засияла, ако облицовате стените с бледо розови плочки, може и с флорални мотиви.

Любимите ви цветове – не пропускайте да ги използвате!

Почти винаги е възможно да ги включите в интериорния проект, дори и да става дума само за акценти. Струва си, тъй като винаги, когато посетите банята, те ще ви радват и вдъхновяват.

Източник:  vsichko-za-baniata.com

http://stroej.com/wp-content/uploads/2021/05/03-kak-da-izberem-tsveta-za-banyata.jpghttp://stroej.com/wp-content/uploads/2021/05/03-kak-da-izberem-tsveta-za-banyata-300x300.jpgdilyanrankЗа дома
Ако ни предстои ремонт и искаме да обновим и разкрасим интериора на банята, първото нещо, което обмисляме е цветът на декора. И с право, защото имаме нужда банята не само да е практична и удобна, но и да бъде също така атрактивна, с топла и уютна атмосфера. За да постигнете...